7.5.19

Οι Απόστρατοι Αγρινίου γιόρτασαν την προστάτιδά τους Αγία Ειρήνη


Με θρησκευτική κατάνυξη οι Απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου την Κυριακή 5 Μαϊου 2019 γιόρτασαν την προστάτιδά τους Μεγαλομάρτυρα Αγία Ειρήνη. Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσιο της Αγίας Ειρήνης του Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου Αγρινίου. Τελέστηκε Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας. Ο Αιδεσιμολογιώτατος Φώτιος Σαράκης αναφέρθηκε στο βίο και τα μαρτύρια της Αγίας για τη Χριστιανική της πίστη. 


      Για άλλη μια χρονιά υπήρξε το αδιαχώρητο από τους προσκεκλημένους, τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου μετά των οικογενειών των. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους : ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτ/νίας κ. Χριστίνα Σταρακά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου κ. Βασίλειος Φωτάκης, οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου κ.κ. Νικόλαος Γκρίζης, Κωνσταντίνος Καλαντζής, Ανδρέας Καλαμπαλίκης, Μαρία Παπαγεωργίου, Όλγα Πιστιώλη-Σαλακίδου, Γεώργιος Μελιάδης και Γρίβας Ευθύμιος. Η εκπρόσωπος του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων κ. Μπακογιάννη Αγγελική, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Σωτηρόπουλος Γεώργιος ως εκπρόσωπος του Γενικού Περιφερειακού  Αστυνομικού Διευθυντού Δυτικής Ελλάδος, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Νικολάου Νικόλαος αναπληρωτής Δ.Α.Ακαρνανίας , ο Υποδιοικητής της Πυροσβετικής Υπηρεσίας Αγρινίου κ. Πετράκης Ευστράτιος. Οι Διοικητές της Υ.Α. Αγρινίου και Τ.Τ. Αγρινίου Αστυν. Υποδιευθυντές κ.κ. Ντζιακώστας Μιχαήλ και Νταλαπέρας Θεόδωρος. Ο Διοικητής του Β' Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ιόνιας Οδού Αστυν. Α. κ. Αντωνίου Αλέξιος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Αιτωλ/νίας Αντ/ρχης ε.α. κ. Τσάντζαλος Περικλής, ο Πρόεδρος της Τ.Δ. Ακαρνανίας της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών κ. Κώστας Νικόλαος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου κ. Καψάλη Νίκη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου κ. Αβράμπου Δήμητρα, ο Πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Ε.Δ. Αγρινίου κ. Λιάπης Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος της Β Ελμέ Αιτ/νίας κ. Κατσίφας Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Ν. Αιτ/νίας κ. Σαψάκης Γεώργιος, Απόστρατοι Στρατηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

      Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Αγρινίου και Αντιπεριφερειάρχης Αιτ/νίας οι οποίοι τόνισαν την κοινωνική προσφορά των Αποστράτων και ευχήθηκαν υγεία και χρόνια πολλά.
      Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δημήτριος Τσούνης στη σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την τιμητική τους παρουσία. Τόνισε τη διαχρονική προσφορά των Αποστράτων, τη συμμετοχή τους ως ενεργών πολιτών στα κοινωνικά, πολιτικά και εθνικά δρώμενα και την ανάδειξη του συγγραφικού τους έργου. Τέλος ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  Η εκδήλωση έκλεισε με δύο ειδικές βραβεύσεις για το Σύλλογο: Η πρώτη για το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου για την κοινωνική του προσφορά και την προώθηση της ιδέας δωρεάς ιστών και οργάνων σώματος. Η δεύτερη για τον ανεξάρτητο Σύνδεσμο Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αγρινίου για την κοινωνική τους προσφορά, την προστασία του περιβάλλοντος και των πολιτών από φυσικές καταστροφές.
bloko.gr/