12.5.19

Επίθεση στου Ψυρρή κατά κατοίκων, τουριστών & οικογενειών από περιθωριακούς - Άδειαζαν βενζίνη σε εισόδους πολυκατοικιών

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 1:00 τα ξημερώματα στου Ψυρρή, σε μια από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές του κέντρου της Αθήνας όπου έντρομοι κατοικοι, τουρίστες με παιδιά, επιχειρηματίες και άτομα που διασκέδαζαν στα νυχτερινά μαγαζιά της περιοχής είδαν μια ομάδα περίπου 100 κουκουλοφόρων να εμφανίζονται στην περιοχή και να αρχίζουν να σπάνε καταστήματα.

Οι δράστες δεν σταμάτησαν, όμως, εκεί: Άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ με τους πολίτες να τρέχουν για να προστατέψουν τους ίδιους και τα παιδιά τους.
Μάλιστα, οι κουκουλοφόροι έφτασαν στο σημείο να αδειάσουν μπιτόνια με βενζίνη στις εισόδους πολυκατοικιών.
Άνδρες των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο λίγα λεπτά αργότερα, αναγκάζοντάς τους να τραπούν σε φυγή στα στενά της περιοχής.
Η ομάδα των κουκουλοφόρων βρέθηκε στην περιοχή ύστερα από επίθεση με μολότοφ που πραγματοποίησαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, ενώ οι έρευνες των Αρχών για τη σύλληψή τους βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Περίπου 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ομάδα κουκουλοφόρων έκανε επίθεση εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου. Το σημείο μετατράπηκε σε «πεδίο μάχης», καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών, ενώ ακολούθησε το «κυνηγητό» στα στενά. Οι κουκουλοφόροι διέφυγαν προς την περιοχή του Ψυρρή, τρέχοντας μπροστά στους έντρομους κατοίκους και περαστικούς στην περιοχή. Η αστυνομία προχώρησε σε επτά προσαγωγές.
Λίγο νωρίτερα, επίθεση εναντίον αστυνομικών δυνάμεων είχε γίνει και στα Εξάρχεια. Περίπου 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ομάδα κουκουλοφόρων εκτόξευσε βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Μπουμπουλίνας.
pronews