9.5.19

ΗΠΑ: «Το Ιράν έδωσε "πράσινο φως" για επίθεση - Θα τους συντρίψουμε» - Ξεκινά επιχείρηση & η Τουρκία στην Συρία


Το Ιράν έδωσε "πράσινο φως" για επίθεση εναντίον αμερικανικών δυνάμεων, μετέδωσαν πριν λίγο ΜΜΕ των ΗΠΑ. Το γεγονός αυτό επίσπευσε για δεύτερη φορά την άφιξη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου "USS Abraham Lincoln" μαζί με την ομάδα μάχης στον Περσικό το οποίο και πέρασε τελικά χτες το βράδυ τη Διώρυγα του Σουέζ.
Ταυτόχρονα διαταγή έλαβε και το αμερικανικό αποβατικό πλοίο USS Kearsage (LHD-3) που μεταφέρει την 22η Εκστρατευτική Δύναμη Πεζοναυτών να παραμείνει στην περιοχή.
Τα αμφίβια αποβατικά πλοία της κλάσης Wasp μεταφέρουν ελικόπτερα και F-35B προς υποστήριξη αποβατικών επιχειρήσεων.
Ετσι μέσα σε λίγα 24ωρα έχουμε κορύφωση της αμερικανικής στρατιωτικής ανάπτυξης στην Μέση Ανατολή:
Την Τρίτη πέρασε το LHD 3 τα Στενά του Ορμούζ, ακολούθησε η προσγείωση των στρατηγικών βομβαρδιστικών Β-52 στην αεροπορική βάση Al Udeid στο Κατάρ, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο "USS Abraham Lincoln" CVN 72 πέρασε χτες βράδυ την Διώρυγα του Σουέζ ενώ F-35A της USAF αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά στην Μέση Ανατολή!
Πιο αναλυτικά, το γραφείο του πρωθυπουργού της Αιγύπτου, Αλ Σίσι, και ο υπεύθυνος της Διώρυγας του Σουέζ, ανακοίνωσαν την ανάπτυξη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου στον Περσικό Κόλπο.
Νωρίτερα, ο υπεύθυνος του Σουέζ, Muheb Memiş, συναντήθηκε με τον Ακόλουθο Άμυνας των ΗΠΑ στο Κάιρο, Στρατηγό Ralph Groover.
Το NBC μετέδωσε πως το Ιράν έχει δώσει το "πράσινο φως" στις φιλοιρανικές δυνάμεις σε όλη την Μέση Ανατολή να επιτεθούν στα αμερικανικά στρατεύματα.  Αναφέρει βασικά ότι πλέον μιλούν για παραδόσεις πυραύλων κρουζ(!) σε Χεζμπολάχ-Χούθι κάτι που αλλάζει τα δεδομένα.
"Εχουν παρατηρηθεί στρατιωτικές κινήσεις και μεταφορές οπλικών συστημάτων που δεν έχουν ξαναγίνει" τονίζει χαρακτηριστικά το τηλεοπτικό δίκτυο.
"3 Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως ο στόχος είναι οι αμερικανικές δυνάμεις σε Περσικό Κόλπο, Ιράκ, Υεμένη και γι αυτό οι φιλοσιιτικές δυνάμεις και οι ιρανικές στην περιοχή έχουν εξοπλιστεί κατάλληλα με βαρύ οπλισμό.
Εντοπίσαμε μεταφορά πυραύλων στους Χούθι και όχι μόνο εκεί"
Ο Marco Rubio τόνισε  πως "η Kata'ib Hezbollah και οι σιιτικές δυνάμεις της Asaib Ahl al-Haq είναι εξοπλισμένες και εκπαιδευμένες από τους Ιρανούς Φρουρούς.
Αν επιτεθούν στις δυνάμεις μας που αριθμούν 50.000 στην περιοχή καθώς και στις εγκαταστάσεις μας, αυτό θα θεωρηθεί απευθείας επίθεση από το Ιράν" τόνισε.
Kata'ib Hezbollah & Asaib Ahl al-Haq are Shia militias equipped,trained & directed by ’s IRGC.

If they attack our 50,000 U.S. personnel and/or our facilities in it should be considered no different than a direct attack by Iran.

725 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

«Θα σας συντρίψουμε» προειδοποιεί το Ιράν Στρατηγός των ΗΠΑ
Ο Ανώτατος Διοικητής των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, Στρατηγός Kenneth McKenzie έστειλε απειλή πολέμου στην Τεχεράνη.
Αναφερόμενος στις δυνάμεις που αναπτύσσονται στην περιοχή, είπε:
«Στέλνει ένα καθαρό μήνυμα στο Ιρανικό καθεστώς, που δεν μπορεί να παρερμηνευτεί.
Όποια επίθεση εναντίον Αμερικανικών συμφερόντων, θα απαντηθεί με αδυσώπητη δύναμη.
Αν πρόκειται να γίνει μάχη, θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι να απαντήσουμε και να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας.
Και δεν θα είναι μια δίκαιη μάχη».
Προσγειώθηκαν τα Β-52 - Σε απόσταση αναπνοής από το Ιράν
Προσγειώθηκαν τα βομβαρδιστικά Β-52 των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση Al Udeid. Η CENTCOM δημοσίευσε σχετικές φωτογραφίες. Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά έχουν αναπτυχθεί στη Μέση Ανατολή και F-35A της USAF μαζί με ιπτάμενα τάνκερ.
Τα πρώτα μαχητικά τύπου F-35A Lightning II ανέπτυξε στην περιοχή του Κόλπου η Αεροπορία των ΗΠΑ.
Πρόκειται για τέσσερα F-35A Lightning II (AF 15-5180, -5181, -5163, -5176) τα οποία προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Al Dhafra των ΗΑΕ και προέρχονται από το 388ο Σμήνος της Αεροπορίας των ΗΠΑ και από το 419ο Σμήνος της Δύναμης Εφεδρείας της Αεροπορίας των ΗΠΑ.
Τα αεροσκάφη που αναπτύχθηκαν στα ΗΑΕ με τη βοήθεια τριών ιπτάμενων τάνκερ προήλθαν από την αεροπορική βάση Hill της Utah.
Συνολικά 12 F-35A Lightning II θα αναπτυχθούν στην περιοχή της Μ. Ανατολής.
Ερντογάν: Ξεκινάμε από στιγμή σε στιγμή νέα επιχείρηση σε Μάνμπιτζ και Ευφράτη 
Πάντως χτες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε δόκιμους αξιωματικούς πως πρέπει να είναι έτοιμοι για μια στρατιωτική επιχείρηση «καταπολέμησης της τρομοκρατίας » κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία.
«Σύντομα θα κάνετε εκκαθάριση από τρομοκρατικές οργανώσεις στην Μανμπίζ και στα ανατολικά του Ευφράτη Ποταμού» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος σε δόκιμους στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας στην Άγκυρα.
Ο τουρκικός στρατός είναι «η μεγαλύτερη δύναμη» ενάντια σε εκείνους που θέλουν να πολιορκήσουν τη χώρα με τρομοκρατικές οργανώσεις, σημείωσε στην ομιλία του.
Συνεπώς, οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν σύντομα σε περιοχές που βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις ενώ η Ουάσινγκτον φοβάται ή "βλέπει" και ταυτόχρονη επίθεση από Ιράν σε Ιράκ-Υεμένη;
Δείτε βίντεο



General Kenneth McKenzie: "It sends a clear and unmistakable message to the Iranian regime, that any attack on US interests will be met with unrelenting force... If a fight is to be had, we'll be fully prepared to respond, and defend our interests. And it won't be a fair fight."

47 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό




U.S. B-52H aircraft assigned to 20th Expeditionary Bomb Squadron arrived in CENTCOM AOR May 8. The Bomber Task Force is deployed here to defend American forces and interests in the region. For more photos go to http://ow.ly/Jouj50u3YKo 

732 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό




pronews