11.4.19

Η δέσμευση της ΝΔ για αποκατάσταση του νόμου και της τάξης


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Μετά την κλιμάκωση της βίας στα Εξάρχεια, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την επίθεση με μαχαίρια σε Εισαγγελικό Λειτουργό και σε άνδρες του Λιμενικού, η Ελληνική Αστυνομία έδειξε σήμερα ότι μπορεί κάλλιστα να επιβάλλει την τάξη, αρκεί η κυβέρνηση να την αφήσει να κάνει τη δουλειά της. 

Η εκκένωση τριών κτιρίων που βρίσκονταν υπό κατάληψη και οι συλλήψεις που ακολούθησαν, θα πρέπει να γίνουν οδηγός για την αποκατάσταση της νομιμότητας. 
Τα Εξάρχεια και κάθε γειτονιά της Αθήνας ανήκουν στους κατοίκους τους και όχι στις συμμορίες που τις λυμαίνονται».
http://ysterografa.gr
_______________________
Με την ευκαιρία των ανωτέρω, θα ήθελα  να επισημάνω  ότι ο οργανωτής της επιχειρήσεως στα Εξάρχεια θα έπρεπε να γνωρίζει πολύ καλά ότι τα αυτόματα MP5 με τα όποία ήσαν εφοδιασμένοι μερικοί από τους αστυνομικούς ήταν τελείως ανίσχυρα να αντιμετωπίσουν τα καλάσνικοφ των συμμοριτών και ευτυχώς που δεν έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών... 
Θα έπρεπε  ορισμένοι αστυνομικοί να είναι οπλισμένοι και με G3 (τουλάχιστον). Εξ άλλου η σίγουρα προσωρινή ανακατάληψη των οικημάτων, δεν εξάλειψε τις συμμορίες, όπως θα έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού.
 Απαιτείται γενική έφοδος σε όλη τη περιοχή η οποία θα πρέπει να τεθεί υπό ειδικό καθεστώς αστυνομικής επιτήρησης, διαφορετικά όλες οι επιχειρήσεις αυτές είναι απλά κινήσεις εντυπωσιασμού, χωρίς τελικό και οριστικό αποτέλεσμα.
Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ