11.4.19

Η ΤΠΚ ΡΙΤΣΟΣ περνάει τα Στενά και εκτελεί βολές έξω από τις τουρκικές ακτές στην Μαύρη Θάλασσα! (φωτό)


Η Αθήνα έστειλε ένα ισχυρό συμβολικό μήνυμα στην Άγκυρα με εκτέλεση βολών του πυροβόλου της πυραυλακάτου ΡΙΤΣΟΣ (Ρ71) κατά τη διάρκεια της διασυμμαχικής άσκησης SEA SHIELD 2019, η οποία διεξάγεται με ευθύνη της Ρουμανίας στον Εύξεινο Πόντο από 5 έως 13 Απριλίου 2019.
Σε μια περίοδο κατά την οποία οι ΗΠΑ συνειδητοποίησαν πως η Τουρκία χάνεται γεωπολιτικά για αυτές και μαζί με την Τουρκία φεύγουν και τα Στενά, η διέλευση του ελληνικού πολεμικού σκάφους από εκεί αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
O Κυβερνήτης της ΤΠΚ ΡΙΤΣΟΣ (Ρ71) ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ Β. Λ. ΠΝ αφού πέρασε τα Στενά με την Γαλανόλευκη να κυματίζει υπερήφανα εκτέλεσε  βολές με το πυροβόλου της ΤΠΚ.
Η άσκηση Sea Shield 19 (5-14 Απριλίου) είναι η μεγαλύτερη που διεξάγει το ΝΑΤΟ στη νοτιοανατολική πλευρά του το 2019. Οργανωμένη από τις Ρουμανικές ναυτικές δυνάμεις, η Sea Shield συγκεντρώνει 22 πολεμικά πλοία και αρκετά ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη.
Οι ασκήσεις που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια της θαλάσσιας Ασπίδας συνίστατο σε  πόλεμο, αντιαεροπορικό και αντιαεροπορικό ελιγμό, καθώς και σε διαδικασίες θαλάσσιων απαγορεύσεων.
Η Μόνιμη  Ομάδα του ΝΑΤΟ – SNMG 2 συμμετείχε στην άσκηση. Τα πλοία που συμμετείχαν στην άσκηση είναι από τη Ρουμανία (14) και (6) από τη Βουλγαρία, τον Καναδά, τις Κάτω Χώρες, την Ισπανία, την Τουρκία και την Ελλάδα.
Οι φωτό είναι από το veteranos.gr

pronews
_________________________
Δηλαδή "παραμύθια της Χαλιμάς"!
Μία ...ΤΠΚ σε άσκηση που συμμετείχε και η Τουρκία έριξε μερικές βολές!
Σημασία θα είχε να πάνε Ελληνικά πολεμικά και να κάνουν ασκήσεις στα διεθνή ύδατα της περιοχής.
Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα.
Juan