10.4.19

«Μην ελπίζετε εις ξένους // και υιούς νενοθευμένους»


                                                                            του Στέλιου Παπαθεμελή*



     Εκεί που φτάσαμε, αγωνιούμε να γλιτώσουμε από τη Χάρυβδη αλλά μήπως, όπως έλεγαν οι Ρωμαίοι, «incidit in Scyllam cupiens vitare Charybdim», πέφτουμε δηλαδή στη Σκύλλα, στην επιθυμία μας ν’ αποφύγουμε τη Χάρυβδη.

     Αλήθεια, ποιες διαφορές βρίσκουμε ανάμεσα αριστεράς και δεξιάς στη στάση τους απέναντι στους δύο θεμελιώδης πυλώνες του Γένους, την Ορθοδοξία και τη Πατρίδα;

     Και τα δύο κόμματα εξουσίας είναι «χωρίς αντίσταση στην αυτοχειρία». Βιώνουμε το «ενδεχόμενο ιστορικής εξαφάνισης, όχι απλώς την ανεπάρκεια ηγετών»(Χ. Γιανναράς, Καθημερινή, 31.3.19).



     Γάλλος αναλυτής ο Arnaud Imatz εκτιμά και έχει δίκαιο ότι η διαίρεση Δεξιά/Αριστερά «είναι  μια  μάσκα  που  χρησιμεύει για να κρύψει  μιαν άλλη διαίρεση, που σήμερα είναι απείρως σημαντικότερη:  αυτή  πού  αντιπαραθέτει ανθρώπους που έχουν ρίζες  προς τις αυτόκλητες ελίτ του  ξεριζωμού. Αυτή που αντιπαραθέτει τους υπερασπιστές της εθνικής κυριαρχίας, της ταυτότητας και της εθνικής συνοχής προς τους υποστηρικτές της ‘παγκόσμιας διακυβέρνησης”» (
https://patricehansperrier.wordpress.com/2019/03/23/ μτφρ. Ε. Νιάνιος).

     Το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής στη Τουρκία (απώλεια Κωνσταντινούπολης, Άγκυρας, Σμύρνης και άλλων μεγάλων πόλεων) όπου ηττήθη το βαθύ ισλαμοσουνιτικό κράτος, αντί να συνετίσει, αποθράσυνε έτη περαιτέρω των ξεδιάντροπο νεοοθωμανό. Έχει όμως πολλαπλασιάσει τα μέτωπα με τον μικρομεγαλισμό του. Η  Αγία Σοφία τού έχει γίνει κάρφος εις τους οφθαλμούς του και εξαπέλυσε νέο τρομώδες παραλήρημα. Αλλά αν επιχειρήσει να την επαναϊσλαμοποιήσει, θα βγάλει και τα δύο του μάτια!

     Στο μεταξύ ο υπουργός Μετανάστευσης [προφανώς των Ελλήνων, και υποδοχής των αφροασιατών], μιλώντας σε ακροατήριο Πακιστανών (λαθρο)μεταναστών, τους υπεσχέθη λαγούς με πετραχήλια. Μήπως από την τσέπη του θα τα δώσει; Και σίγουρα (χωρίς να το πει αυτό) εκλογικό βιβλιάριο!

     Έδιωξαν με την ανικανότητά τους 600.000 νέα Ελληνόπουλα (εξαγωγή μεταναστών) και αντ’ αυτών κάνουν εισαγωγή (λαθρο)μεταναστών. «Μωραίνει Κύριος ους βούλεται απολέσαι»!

     Βέβαια το Πακιστάν είναι γνωστή αδελφοποιητή χώρα – όχι δική μας, αλλά της… φιλτάτης Τουρκίας!

     Οι Αμερικανοί  «παίζουν»  ακόμη  με  την  καθυστέρηση – ματαίωση  της  παράδοσης  τών F35  στους Τούρκους. Ο Ερντογάν  μέχρι  στιγμής  τούς «χορεύει»  και  S-400  και  F35.  «Πληρώνει»! Στο μεταξύ  λόγω  των  συνεχών  απομακρύνσεων  πιθανών  «εχθρών» του ο νεοοθωμανός  έχει απορφανίσει την αεροπορία του από ικανούς χειριστές, οι οποίοι αντικαθίστανται από πρωτόπειρους και αδέξιους. Άμεσος και εφιαλτικός ο κίνδυνος «ατυχήματος», που δεν θα είναι διόλου ατύχημα, αλλά προσχεδιασμένη επίθεση…

     Καλώς έπραξαν αυτοί που είχαν την ιδέα να μας φέρουν μιαν εμβληματική προσωπικότητα που επιτελεί με τις ιδέες της και τις δράσεις της σοβαρό έργο για την καταπολέμηση της φτώχειας. Πρόκειται για τον αποκαλούμενο «τραπεζίτη των φτωχών», ιδρυτή τής Grameen Bank, Μ. Γιούνους. Επινόησε και προώθησε την ιδέα της μικροχρηματοδότησης. Αυτές οι μικροπιστώσεις στοχεύουν να δώσουν σωτήρια μικροδάνεια στους λεγόμενους «μοντέρνους φτωχούς», που είναι το 7% των εργαζομένων - φτωχών στις χώρες του ΟΟΣΑ που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Μακάρι να το πετύχουν.

     Αλιεύουμε από τα σχόλια χριστιανικού περιοδικού: «Είμαι ένα από τα έξι ενήλικα παιδιά ομοφυλόφιλων γονέων που πρόσφατα κατέθεσαν στο ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ, ζητώντας από το Δικαστήριο να σεβαστεί την αρχή των πολιτών να διατηρήσουν τον αρχικό ορισμό τού γάμου: την ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναικάς που αποκλείει όλους τους άλλους, έτσι ώστε τα παιδιά να γνωρίζουν και να μπορούν να ανατραφούν από τους βιολογικούς γονείς τους. Είμαι η κόρη ενός gay  πατέρα που πέθανε από AIDS. Περιέγραψα την εμπειρία μου στο βιβλίο μου “Η επίδραση των ομοφυλόφιλων γονέων”. Πάνω από 50 ενήλικα παιδιά που μεγάλωσαν με ομοφυλόφιλους γονείς έχουν επικοινωνήσει μαζί μου, για να μοιραστούν τις ανησυχίες μου για το γάμο ατόμων τού ιδίου φύλου και την ανατροφή των παιδιών…Θέλω να προειδοποιήσω την Αμερική να περιμένει σοβαρή διάβρωση των ελευθεριών, αν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ υποχρεώσει τον γάμο ατόμων τού ιδίου φύλου…»(Dawn Stefanowicz).

     Στην Ελλάδα ο χορός καλά κρατεί και πέρα βρέχει!...

     Ο Βίκτωρ Ουγκώ έγραψε: «Με το πραγματικό υπάρχεις, με το ιδανικό ζεις. Τα ζώα υπάρχουν, ο άνθρωπος ζει».

     Αποκαλυπτικός ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στο εσχάτως εκδοθέν βιβλίο του μάς πληροφορεί ότι του ετηλεφώνησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι «η Ελλάδα ζητούσε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία», προσθέτοντας ότι «ήθελα να σού δώσω αυτήν την πληροφορία για να καταλάβεις ότι δεν είναι κάτι που επιθυμούμε»!

    Δεν γνωρίζουμε «τι κατάλαβε» ο Ολάντ, αλλά εμείς καταλάβαμε ότι στις διεθνείς σχέσεις δεν υπάρχουν φιλίες, αλλά μόνο συμφέροντα. Και φυσικά «δεν είν’ εύκολες οι θύρες//σαν η χρεία τες κουρταλεί».

    Άκρως αποκαλυπτική και η δήλωση του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού Ντ’ Αλέμα για όσα σημεία και τέρατα σημειώθηκαν με κείνη τη μοιραία υπαγωγή μας στα Μνημόνια το 2009: «Στήσαμε παγίδα στην Ελλάδα και τους ληστέψαμε. Από τα 250 δισ. που διετέθησαν για τη διάσωση της Ελλάδος, τα 220 χρησιμοποιήθηκαν για την διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών. Μόνο τα 30 δισ. κατέληξαν στον ελληνικό προϋπολογισμό».

     Για ποια Αριστερά και για ποια Δεξιά μού μιλάτε; Όλοι τους ίδιοι και απαράλλακτοι αποδεικνύονται. Πόσο δίκιο είχε εκείνος ο πρωτομάρτυρας της Ελληνικής Ελευθερίας, ο Ρήγας Βελεστινλής, όταν καλούσε τους επαναστατημένους συμπατριώτες μας:

     «Μην ελπίζετε εις ξένους // και υιούς νενοθευμένους.

     Αλλά μόνον στην ανδρείαν // των Ελλήνων την καρδίαν».

    Το Δ’ Ράϊχ αδρανοποιεί τώρα τα ευρωπαϊκά όργανα (Κομισιόν κ.τ.λ.) εν όψει ευρωεκλογών. Παγώνουν θέματα άμεσης ελληνικής προτεραιότητας, μεταξύ των οποίων α) η Ενιαία Αναθεώρηση τού Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου, όπου περιορίζονται σε αποσπασματικές αλλαγές. β) Υποβαθμίζουν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εκείνο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

     Ήγουν σημεία και τέρατα…
                                                              



*Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης 
                          
E-mail: stpapathemelis@gmail.com,         

             danagennisi.press@gmail.com