10.4.19

Ο Ρονάλντο κόντρα στα... πιτσιρίκια


Η Γιουβέντους έκανε την μεγάλη ανατροπή κόντρα στην Ατλέτικο και τώρα αντιμετωπίζει την ομάδα-έκπληξη των πιτσιρικάδων του Άγιαξ.

Ο στόχος της Γιουβέντους είναι η κατάκτηση του Champions League. Γι' αυτό έδωσε ένα σκασμό χρήματα στη Ρεάλ και πήρε τον Ρονάλντο στα 34 του, γι' αυτό έχει φτιάξει αυτό το πολύ ποιοτικό ρόστερ και γι' αυτό έκανε υπερπροσπάθεια στους δεκάξι, για να πετάξει έξω την Ατλέτικο. Το πρωτάθλημα το χε στο τσεπάκι της, πριν ακόμη ξεκινήσει αυτό. Δεν υπάρχει ομάδα που να μπορεί να την απειλήσει στην Ιταλία και αυτό έχει γίνει ξεκάθαρο τον τελευταίο καιρό, όπου παρότι παίζει με πολλές ρεζέρβες, δεν χάνει ούτε βαθμό.

Ο Αλέγκρι γνωρίζει οτι τίποτα δεν θα τελειώσει στο ματς του Άμστερνταμ, οπότε δεν πρόκειται να παίξει φουλ επίθεση. Άλλωστε, παρά το αλέγκρο στυλ ποδοσφαίρου που παίζει, παραμένει ιταλική ομάδα και ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει στα νοκ άουτ ματς. Για να πετάξει έξω μια καλή ιταλική ομάδα από νοκ άουτ φάση, θα πρέπει να είσαι δυο κλάσεις ανώτερος, αλλιώς με την πονηριά και την τακτική της θα σε "σκοτώσει". Κι αυτό φάνηκε στην προηγούμενη φάση, όπου η Ατλέτικο την κέρδισε με 2-0 στη Μαδρίτη και ο Ντιέγκο Σιμεόνες έδειχνε τα… κοχόνες του. Στον επαναληπτικό, καλώς τα παιδιά, καλώς τα 3-0. Με χατ τρικ του τεράστιου Ρονάλντο, ο οποίος μόλις βρίσκει μπροστά του τους "ροχιμπλάνκος" αφηνιάζει.
Θυμάμαι λες και ήταν χθες, κάποιους που όταν έμαθαν την κλήρωση της ΑΕΚ στο Champions League έλεγαν οτι η "ένωση" θα παλέψει με την Μπενφίκα για τη δεύτερη θέση. Τον Άγιαξ τον είχαν για τέταρτο, αλλά φυσικά δεν ήξεραν τι τους γινόταν. Από τα προκριματικά κιόλας, όταν ο "αίαντας" άφηνε εκτός τις Σταντάρι Λιέγης και Ντιναμό Κιέβου, έδειχνε τι πρόκειται να επακολουθήσει.
Η ολλανδική ομάδα κάθε περίπου μια 20ετία, φτιάχνει παραδοσιακά ένα κορυφαίο σύνολο. Τη δεκαετία του 1970 ήταν η παρέα του Γιόχαν Κρόιφ, που άλλαξε το ποδόσφαιρο. Τη δεκαετία του 1990, η αρμάδα του Φαν Χάαλ, με Ντάβιντς, Λιτμάνεν, Κλάιφερτ κ.α. εντυπωσίασε την Ευρώπη. Σήμερα, τα "πιτσιρίκια" του Άγιαξ παίζουν εξαιρετική μπάλα και δείχνουν ασταμάτητα. Φοβερή επίθεση, προσεκτική άμυνα και ένα μείγμα έμπειρων και νεαρών παικτών, που μπορούν να φτάσουν ψηλά.
Στον όμιλο τερμάτισαν αήττητοι, με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες σε έξι αγώνες, ενώ στην προηγούμενη φάση κατάφεραν αυτό που κανείς δεν έχει κάνει τα τελευταία τρία χρόνια, δηλαδή να πετάξουν εκτός Champions League τη Ρεάλ. Και όχι με φυσιολογικό τρόπο και δύο κλειστά ματς. Έχασε στο Άμστερνταμ με 2-1 και πήγε και κέρδισε με 4-1 στη Μαδρίτη, "διαλύοντας" τη "βασίλισσα".
Όποιος περιμένει μια εύκολη πρόκριση για τη Γιουβέντους, γελιέται. Θα δούμε δυο μεγάλα ματς, ανάμεσα σε δύο εντελώς διαφορετικές "σχολές" ποδοσφαίρου.

Όλα τα προγνωστικά σήμερα στο betmasters.gr!