17.4.19

Οι Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης δεν είναι υπάλληλοι κανενός
Η τελευταία λογομαχία μεταξύ προσώπων που κατέχουν υψηλές θέσεις σε ΠΑΕ, με τις ευθείς κατηγορίες ότι οι Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης είναι «υπάλληλοι της ΠΑΕ», αναδεικνύουν την βαθιά ριζωμένη νοοτροπία της διαφθοράς που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Οι Έλληνες Αστυνομικοί βρίσκονται στα ελληνικά γήπεδα για να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και όχι για να εξυπηρετήσουν ιδιοτελείς μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες.

Εδώ και χρόνια, γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια από το Συνδικάτο μας για την αλλαγή της αθλητικής νομοθεσίας και την εξυγίανση του ποδοσφαίρου με την καθιέρωση αυστηρότατων ποινών. Η ίδια η Πολιτεία οφείλει να διαψεύσει τους κυρίους των ΠΑΕ που βλέπουν τους Αστυνομικούς ως «υπαλλήλους» τους, αποσύροντας την Ελληνική Αστυνομία από τα γήπεδα της ντροπής.
Πλέον δεν υπάρχουν πειστικά επιχειρήματα για την συντήρηση της υφιστάμενης κατάστασης. Οι ευθύνες της ανομίας εντός των γηπέδων βαραίνουν τις Διοικήσεις των ΠΑΕ, οι οποίες συντηρούν το αίσθημα του φανατισμού και της ατιμωρησίας.
Από την άλλη πλευρά, οι Αστυνομικοί προσπαθούν να διατηρήσουν την ευταξία εντός των γηπέδων, που είναι ιδιωτικοί χώροι και όχι δημόσιοι, ενώ δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί. Τα γήπεδα εξυπηρετούν τα ιδιωτικά συμφέροντα των ΠΑΕ και ως εκ τούτου πρέπει να φυλάσσονται αποκλειστικά από ιδιωτικές υπηρεσίες φύλαξης. Αντ’ αυτού, σε κάθε σημαντικό αγώνα οι χώροι των γηπέδων μετατρέπονται σε εμπόλεμες ζώνες με τα γνωστά αποτελέσματα.
Ο μακρύς κατάλογος των δολοφονικών επιθέσεων κατά Αστυνομικών στη διάρκεια αθλητικών εκδηλώσεων θα έπρεπε να αποτελεί στοιχείο σεβασμού κι εκτίμησης από τις Διοικήσεις των ΠΑΕ. Δυστυχώς, οι τελευταίες δηλώσεις υψηλόβαθμου προσώπου ΠΑΕ χαρακτηρίζουν την ποιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου και ρίχνουν νερό στον μύλο του χουλιγκανισμού.
Ως Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης δεν δεχόμαστε από κανέναν την υποτίμηση του έργου μας. Με ελάχιστα μέσα και τεράστιο φιλότιμο αγωνιζόμαστε να διατηρήσουμε το αίσθημα ασφάλειας σε μια πόλη που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Στην προσπάθεια αυτή, δεν είμαστε υπάλληλοι κανενός φυσικού προσώπου αλλά υπηρετούμε το κοινωνικό σύνολο.
    
Θεσσαλονίκη, 17 Απριλίου 2019
                 
Ο Πρόεδρος
 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος
6936800701
Ο Γεν. Γραμματέας
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6948753589
---------------------------------------------------------------------------------------------
Η Efenpress έχει αναφερθεί σε παλαιότερες δημοσιεύσεις της, ότι η Αστυνομία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ στα γήπεδα.
Ο Ελληνικός λαός απαιτεί η αστυνομία να ασχολείται με την ασφάλειά του και όχι με την "ομαλή διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων".
Αν θέλουν οι διάφορες "αθλητικές" Ενώσεις και σωματεία να διεξαγάγουν ποδοσφαιρικούς κ.λ.π.αγώνες , αυτό είναι δικό τους πρόβλημα.Ας προσλάβουν σεκιουριτάδες ή ό,τι άλλο νομίζουν.
 Δεν θα ασχολείται η ΕΛ.ΑΣ με το κλωτσοσκούφι των αφιονισμένων ή καλοπληρωμένων ταραχοποιών.

 Αν μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο χωρίς αστυνομία, ας παίξουν διαφορετικά ας ασχοληθούν με κάτι άλλο.Πρόβλημά τους.

 Σε κάποια φάση, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να μη διαλύονται τα αστυνομικά τμήματα όποτε είχε ποδοσφαιρικούς αγώνες, δημιουργήθηκε , μετά από πρόταση έμπειρου αξιωματικού, την οποία υιοθέτησε ο τότε ΥΔΤ κ. Παπαθεμελής, η Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ) ακριβώς για να ασχολείται αποκλειστικά με αγώνες και κάποια άλλα μέτρα τάξης. 

Αρχικά όλα έδειχναν ότι τακτοποιήθηκε το πρόβλημα. Με την αποχώρηση όμως του κ. Παπαθεμελή, από το ΥΔΤ,  'ανοιξε ο δρόμος της ευθυνοφοβίας  αρμοδίων, οι οποίοι για να "εξασφαλιστούν" από τυχόν επεισόδια, έστελναν στα γήπεδα εκτός από την ΥΜΕΤ και δυνάμεις από τα αστυνομικά τμήματα! Δηλαδή γύρισαν ουσιαστικά στα παλιά γνώριμά τους μονοπάτια! 

 Αποτέλεσμα; Όταν είχε κάποιο σοβαρό αγώνα, που το μεγαλύτερο μέρος της αστυνομικής δυνάμεως βρισκόταν  απασχολημένο στα γήπεδα, στα διόδια (για την υποδοχή των αφικνουμένων ομάδων) ή σε όλη τη διαδρομή μέχρι το γήπεδο των λεωφορείων των "φιλοξενουμένων" ομάδων, οι κακοποιοί οργίαζαν ανενόχλητοι!

 Ο κόμπος τώρα έφτασε στο χτένι. Η οριστική απαλλαγή  της αστυνομίας από τους αγώνες πρέπει να 
πραγματοποιηθεί, ειδικά τώρα που με τα εκατομμύρια των παρανόμων παρείσακτων αλλοδαπών να περιφέρονται στη χώρα και το "ξεσάλωμα" των κατ ευφημισμόν...Ρομά, οι Έλληνες πολίτες ευρίσκονται ανυπεράσπιστοι με την αστυνομία να ασχολείται με πάρεργα και όχι με την κυρία αποστολή της.

Ας ελπίσουμε να επικρατήσει  η λογική, να λυθούν τα χέρια της ΕΛ.ΑΣ και να αφεθεί στο κύριο έργο της .

   Φ. Ιωάννου