8.4.19

Βίντεο-ντοκουμέντο απο την «εισβολή» Τούρκων ψαράδων στην Ψέριμο: «Ρε αλήτες εδώ είναι Ελλάδα»

Σε σοβαρές καταγγελίες προχωρούν οι Καλύμνιοι ψαράδες οι οποίοι υποστηρίζουν πως Τούρκοι συνάδελφοί τους, φτάνουν μια ανάσα από την Ψέριμο προκειμένου να ψαρέψουν.
Αδιάψευστος μάρτυρας, οι εικόνες που κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα. Σε αυτές βλέπουμε τους Τούρκους ψαράδες να έχουν φτάσει 300 μέτρα από τις ακτές του νησιού και να συνεχίζουν απτόητοι.

«Ρε αλήτες εδώ είναι Ελλάδα» ακούμε στο βίντεο που ακολουθεί. Οι Έλληνες ψαράδες διαμαρτύρονται αλλά οι Τούρκοι τους αγνοούν επιδεικτικά.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι Έλληνες ψαράδες, παρά τις εκκλήσεις τους, το λιμενικό δεν πλησιάζει ώστε να τους οδηγήσει έξω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Καταγγέλλουν ότι ειδοποίησαν το Λιμενικό, για να λάβουν την απάντηση: «Δεν μπορούμε να έρθουμε αυτή τη στιγμή». Αποτέλεσμα ήταν οι Τούρκοι να παραμείνουν στο σημείο και να φύγουν όταν πια είχαν ολοκληρώσει το ψάρεμα.
Το βίντεο τραβήχτηκε στις 24 Μαρτίου και δείχνει δυο τουρκικές μηχανότρατες να ψαρεύουν ανενόχλητες κοντά στις ακτές τιη Ψερίμου με ρότα προς την Αμμόγλωσα της Κω.
Δηλαδή, τι θέλετε κύριοι του Λιμενικού και εσείς που δίνετε εντολές τέτοιες στο Λιμενικό; Να εφοδιαστούν με μονόβολες καραμπίνες οι ψαράδες και με δυναμίτες για να προασπίσουν αυτοί τα θαλάσσια σύνορά μας, επειδή τυγχάνει εσείς να είστε χ@στ@ς;
Juan