12.4.19

Με μηνύσεις και αγωγές κατά Καμίνη και Δημοτικών Συμβούλων απαντάει η Χρυσή Αυγή στον αποκλεισμό


Γραφείο Τύπου Χρυσής Αυγής


Σε πανικό και παροξυσμό το αντισυνταγματικό τόξο για την ραγδαία άνοδο του Λαϊκού Συνδέσμου στην πρωτεύουσα και ολόκληρη την χώρα. Με μία ακόμη παράνομη και αντισυνταγματική απόφαση προσπαθούν να μας στερήσουν το δικαίωμα προβολής σε δημόσιους χώρους κατά την προεκλογική περίοδο. 


Να σημειωθεί ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει ήδη αιτηθεί επισήμως την παροχή άδειας για εκλογικά περίπτερα σε 35 κεντρικά σημεία, πλατείες και σταθμούς μετρό και στα 7 δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων.

Το αντισυνταγματικό τόξο έχει πανικοβληθεί από την καθημερινή, δυναμική μας παρουσία στις γειτονιές της Αθήνας!

Στο άθλιο και παράνομο ψήφισμα που ενέκριναν χθες 28 δημοτικοί σύμβουλοι, αναφέρεται ότι: «O δήμος θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις για τα τέσσερα χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής στις 18 Απρίλη. H Αθήνα είναι και θα παραμείνει πόλη αντιφασιστική. Όσο διαρκεί η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν παρέχουμε διευκολύνσεις, όσον αφορά πλατείες και χώρους για εκλογικά περίπτερα. Είναι ανεπιθύμητοι».
Στο ψήφισμα αυτό, που παραβιάζει το Σύνταγμα και τον Νόμο, απάντησε άμεσα με εξώδικο ο Ηλίας Κασιδιάρης. Αν στις 18 Απριλίου, που ολοκληρώνεται η διαβούλευση, ο Δήμος οριστικοποιήσει τον αποκλεισμό μας, θα προβούμε άμεσα σε αγωγές και μηνύσεις κατά του Καμίνη και κάθε άλλου υπευθύνου.
Όταν, λοιπόν, έρθει η ώρα να λογοδοτήσουν στα δικαστήρια και να αντιμετωπίσουν ποινές φυλάκισης και χρηματικές αποζημιώσεις, θα δούμε πόσοι θα στηρίξουν αυτό το άθλιο, εξωθεσμικό παραλήρημα.
Ακολουθεί το κείμενο του εξωδίκου που επιδόθηκε σήμερα στον Καμίνη, το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων, την Περιφέρεια Αττικής και τον Συνήγορο του Πολίτη: