Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Δημήτρης Καιρίδης, και δεν αποκλείουν κάποιοι ακόμη και την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο.
Οι παλαιότερες δηλώσεις που έχει κάνει, κυρίως για τη γενοκτονία των Ποντίων, ένα θέμα ταμπού για εκατομμύρια Πόντιους, έχουν προκαλέσει αναταράξεις στις τάξεις της ΝΔ και δεν είναι απίθανο η υποψηφιότητά του να εξελιχθεί σε «Μυρσίνη Λοϊζου» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Δημήτρης Καιρίδης προσπάθησε να δικαιολογηθεί για όσα έχει πει στο παρελθόν, κάνοντας λόγο για μονταζιέρα της Κουμουνδούρου. Ωστόσο, τα…ατοπήματα είναι αρκετά και έχουν προκαλέσει οργή, κυρίως στους κόλπους των Ποντίων.
Για παράδειγμα, στις 5 Μαίου 2018 ο Καιρίδης, καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής, ήταν εισηγητής σε σεμιναριακό μάθημα του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Πολιτιστικής Εταιρείας με θέμα «Η Ελλάδα στον κόσμο: Μύθοι και αλήθειες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής (Κύπρος-Αιγαίο-Μακεδονικό)», κατά τη διάρκεια του οποίου ισχυρίστηκε ότι οι Έλληνες είναι παιδιά των Οθωμανών, ότι το σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» είναι ένας μύθος εθνικιστικός και ότι μύθος είναι και η Γενοκτονία των Ποντίων.....