10.4.19

Καταγγελίες ΑΝΕΛ για παραχώρηση βραχονησίδων σε ξένα συμφέροντα


Ο πρώην κυβερνητικός εταίρος καταθέτει τροπολογία για τη θέσπιση ανώτατου ορίου συμμετοχής των οντοτήτων ξένων συμφερόντων. «Λίγη περισσότερη προσοχή σίγουρα θα ωφελούσε τα εθνικά συμφέροντα» το σχόλιο των ΑΝΕΛ.
Για «παραχώρηση νησίδων και βραχονησίδων» εκ μέρους της κυβέρνησης κάνουν λόγο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, καταγγέλλοντας το άρθρο 36 του προωθούμενου νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Σε ανακοίνωσή τους, οι πρώην κυβερνητικοί εταίροι σημειώνουν ότι το σχετικό νομοθέτημα προβλέπει την παραχώρηση νησίδων και βραχονησίδων ακόμη και σε πρόσωπα ξένων συμφερόντων, χωρίς κανέναν περιορισμό ως προς το ποσοστό συμμετοχής στο οικονομικό σχήμα της εκμετάλλευσης.
Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, οι ΑΝΕΛ προαναγγέλλουν την κατάθεση τροπολογίας, με την οποία θα τίθεται ανώτατο όριο συμμετοχής των οντοτήτων ξένων συμφερόντων στο ποσοστό του 25%.
«Λίγη περισσότερη προσοχή σίγουρα θα ωφελούσε τα εθνικά συμφέροντα» σπεύδουν να σχολιάσουν οι ΑΝΕΛ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίμαχο νομοσχέδιο προβλέπει την παραχώρηση βραχονησίδων σε ιδιώτες έναντι ανταλλάγματος, με στόχο την τουριστική και επιχειρηματική εκμετάλλευση.
Μάλιστα, η παραχώρηση μπορεί να καταστεί δυνατή, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.
sputniknews.gr/