17.4.19

Β-Ρομάει η υπόθεση: Ναύπακτος: Ιερόσυλοι έκλεψαν καντήλια από 15 τάφους στο νεκροταφείο ΞηροπήγαδουΜια πρωτοφανής επιδρομή ιερόσυλων κλεφτών σημειώθηκε στο κοιμητήριο του Ξηροπήγαδου, στον δήμο Ναυπάκτου. Υπεύθυνοι του κοιμητηρίου είπαν στο nafpaktianews ότι οι άγνωστοι δράστες βεβήλωσαν πάνω από 15 τάφους, αρπάζοντας όλα τα μεταλλικά και μπρούντζινα αντικείμενα που είχαν πάνω τους.
Ανάμεσα στα «λάφυρα» της κλοπής ήταν καντήλια, σταυροί, κρίκοι και άλλα διακοσμητικά. Οι δράστες, στην προσπάθειά τους να τα ξηλώσουν και να τα κλέψουν, προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στους 15 τάφους.

Ενας από τους τάφους που βεβήλωσαν οι ιερόσυλοι κακοποιοί


Αφαντοι οι ιερόσυλοι Μετά την καταγγελία των υπευθύνων για την κλοπή, στο νεκροταφείου του Ξηροπήγαδου μετέβησαν αστυνομικοί από το τμήμα Ναυπάκτου, το οποίο ανέλαβε και διενεργεί την προανάκριση για το συμβάν. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει προσαγωγές ή συλλήψεις για το περιστατικό, το οποίο αναστάτωσε τους πιστούς και, εν γένει, τους κατοίκους της περιοχής. Ενα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι οι ιερόσυλοι κλέφτες να πρόκειται για «κυνηγούς» μετάλλων που οδηγούν τα κλοπιμαία τους σε χυτήρια.
Μια άλλη εικόνα από τάφο στο ίδιο νεκροταφείο.
pentapostagma.gr