27.4.19

ΕΚΤΑΚΤΟ:Αιφνιδιαστική απόφαση υποβάθμισης της υποδοχής του Αγίου Φωτός: Στην 112ΠΜ «εξόρισαν» το αεροσκάφος που το μεταφέρει!

Να ζητήσει η Εκκλησία, προεκλογικώς, από τους Χριστιανούς να μην ψηφίσουν κόμματα που έχουν αρχηγούς  ΑΘΕΟΥΣ.
Juan
Με «εντολή άνωθεν», αλλά άγνωστο από ποιον* και γιατί,  υποβαθμίζεται φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία η Τελετή Υποδοχής του Αγίου Φωτός, για το οποίο τη τελευταία στιγμή αποφασίστηκε ότι δεν θα φτάσει στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας.

Το… «αιφνίδιο  πρόβλημα», όπως ισχυρίζονται, αλλά δεν κατονομάζουν,  παρουσιάστηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου με τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, που ως γνωστόν μεταφέρεται από τα Ιεροσόλυμα με τιμές Αρχηγού κράτους, όταν αποφασίστηκε η για πρώτη φορά προσγείωση του αεροσκάφους που θα το μεταφέρει αντί του διεθνούς αερολιμένος «Ελ.Βενιζέλος» στη βάση του, στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνα.
Το γεγονός, δεν έχει -μέχρι στιγμής-  εξηγηθεί, καθώς ο μεν υφυπουργός Εξωτερικών Μ.Μπόλαρης, ο οποίος θα εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στην τελετή της αφής του Αγίου Φωτός και εν συνεχεία θα το συνόδευε στην πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα, μέχρι το «Ελ.Βενιζέλος» φέρεται να δήλωσε προς τον τοπικό Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ.Νικόλαο ότι αυτό «γίνεται με εντολή άνωθεν».
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, ο οποίος παραλαμβάνει παραδοσιακά το Άγιο Φως ενημερώθηκε για την αλλαγή αργά εχθές το βράδυ, με αποτέλεσμα να μην δεχθεί  να πάει ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Συνόδου στα Ιεροσόλυμα για να συνοδεύσει το Άγιο Φως.
Και αυτό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιχειρούμενη υποβάθμιση. Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αντιδράσεις είτε από την Εκκλησία της Ελλάδος, είτε από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. 
Άγνωστο εν τω μεταξύ παραμένει, ποιος θα παραλάβει εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου το Άγιο Φως.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρακτορείου Ορθοδοξία μέχρι χθες ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος γνώριζε ότι το Άγιο φως θα έφτανε το απόγευμα σήμερα στο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου θα γινόταν η τελετή υποδοχής του με τιμές αρχηγούς κράτους και θα το παρελάμβανε, όπως κάθε χρόνο.
Αργά εχθές, βράδυ ενημερώθηκε ότι το πρόγραμμα αλλάζει κι ότι το Άγιο Φως θα φτάσει στην Ελευσίνα. Σε επικοινωνία που είχε με τον κ. Μπόλαρη, ο υφυπουργός Εξωτερικών του είπε ότι δεν γνωρίζει τους λόγους αλλαγής του σχεδίου, και πώς πρόκειται για άνωθεν εντολή.
Μιλώντας στο Πρακτορείο Ορθοδοξία ο Μητρ. Μεσογαίας δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την εξέλιξη αυτή, έκανε λόγο για περιφρόνηση και εμπαιγμό της Εκκλησίας, και για το λόγο αυτό -τόνισε- αρνήθηκε να συμμετάσχει στην όλη διαδικασία και δεν επιβιβάστηκε το πρωί στο αεροσκάφος.
Ό Σεβασμιώτατος αποκάλυψε, ότι δεν υπήρξε ούτε έχει υπάρξει επίσημο έγγραφο που να ενημερώνει την Ιερά Σύνοδο για την αιφνίδια αυτή αλλαγή, και πώς ο ίδιος ενημέρωσε την ιερά Σύνοδο.
Επίσης, γνωστοποίησε ότι η αστυνομία του αεροδρομίου ενημερώθηκε μετά τις 12 το μεσημέρι και ανακοίνωσε ότι αίρονται όλα τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας.
Αίσθηση προκαλεί και το γεγονός ότι κανένα επίσημο έγγραφο δεν έχει αποσταλεί ούτε στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Επίσης, εξέφρασε την απορία του αλλά και τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ο κόσμος που είχε λάβει σχετικές άδειες για να παραστεί στο αεροδρόμιο δεν έχει ειδοποιηθεί.  Αδεία να μπουν στο χώρο του αεροδρομίου για να παραστούν στην τελετή έλαβαν 120 αυτοκίνητα και 14 πούλμαν.
Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι η κίνηση αυτή αποτελεί ουσιαστικά μια «απάντηση» της κυβέρνησης στην στάση της Εκκλησίας σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές, απάντησε «εσείς μπορείτε να τα λέτε αυτά».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αλλαγή αυτή δημιουργεί πολλά προβλήματα στη μεταφορά του Αγίου Φωτός ανά την Ελλάδα, καθώς η Aegean είχε προγραμματίσει 14 έκτακτα δρομολόγια, ενώ το πρόγραμμα είναι στον αέρα.  Η αεροπορική εταιρεία θα μεταφέρει το Άγιο Φως με ελικόπτερο από την Ελευσίνα στο Ελ. Βενιζέλος.
* Η άνωθεν εντολή  (εάν τελικά αληθεύει η είδηση) δεν μπορεί να προήλθε από κάποιο διακοσμητικό στοιχείο, αλλά από τον ίδιο τον Τσίπρα. Juan