3.3.19

Αγριες συμπλοκές κουκουλοφόρων-ΜΑΤ σε ΑΘήνα - Θεσ/κη - «Κουρέλιασαν» το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ για λήψη μέτρων (φωτό, vid)

"Καμπούλ" θύμισε η χώρα χτες το βράδυ με σοβαρά επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ομάδες κουκουλοφόρων έκαναν επίθεση στο ΑΤ Ακροπόλεως και στα ΜΑΤ έξω από το τουρκικό προξενείο, αντίστοιχα. Tο αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως η ΕΛ.ΑΣ με έγγραφο είχε ενημερώσει αλλά κανείς δεν πήρε μέτρα.

Η πρώτη χρονικά επίθεση έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως στην οδό Βεΐκου, στο Κουκάκι. Η ομάδα των 40 κουκουλοφόρων ντυμένοι μασκαράδες χτύπησε λίγο μετά τις 23:30 εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών. Από την επίθεση προκλήθηκαν φθορές σε ένα περιπολικό που ήταν σταθμευμένο έξω από το κτήριο της οδού Βεΐκου αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Από τις αστυνομικές δυνάμεις, που κινητοποιήθηκαν άμεσα, προσήχθησαν δέκα άτομα τα οποία μετήχθησαν και εξετάζονται στην Ασφάλεια Αττικής.
Τα έσπασαν και στη Θεσσαλονίκη
Επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην οδό Αγ. Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη. Στις 2:38, ομάδα περίπου πενήντα νεαρών εξήλθε από την πλατεία χημείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και κινήθηκε κατά των στατικών διμοιριών που βρίσκονταν στο τουρκικό προξενείο.
Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους νεαρούς κουκουλοφόρους.
Οι ταραξίες πέταξαν περισσότερες από εκατό βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Από τις μολότοφ και τις πέτρες προκλήθηκαν φθορές σε τέσσερα σταθμευμένα ΙΧ.
Αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν ειδοποιήσει έγκαιρα τις διμοιρίες των ΜΑΤ για την προετοιμασία της επίθεσης. Στην επιχείρηση απώθησης των κουκουλοφόρων πήραν μέρος, εκτός από τα ΜΑΤ και την Ασφάλεια, αστυνομικοί των ομάδων ΟΠΚΕ και Ζ. Τα επεισόδια διήρκεσαν περίπου μία ώρα.
Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής έσπευσε από την πρώτη στιγμή στο σημείο για να αποτρέψει πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς στα σταθμευμένα οχήματα. 
Δέκα προσαγωγές και δύο συλλήψεις
Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ προχώρησαν σε δώδεκα προσαγωγές νεαρών εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις, καθώς στην κατοχή των συγκεκριμένων ατόμων βρέθηκαν απαγορευμένες... ναρκωτικές ουσίες*. Οι δύο προσαγωγές σημειώθηκαν στη διάρκεια των επεισοδίων ενώ οι υπόλοιπες αμέσως μετά τη λήξη τους.
Η ΕΛ.ΑΣ. περίμενε χτύπημα σε αστυνομικό τμήμα
Οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. για επίθεση κουκουλοφόρων σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας -όπως είχε αναδειχθεί από εσωτερικό έγγραφο- επαληθεύτηκαν.
Όπως επισημαινόταν στο έγγραφο της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. που στάλθηκε στις 19 Φεβρουαρίου προς αστυνομικές υπηρεσίες «παρακαλείσθε όπως εντατικοποιήσετε τα λαμβανόμενα αστυνομικά μέτρα σε εγκαταστάσεις και κτήρια όπου στεγάζονται αστυνομικές υπηρεσίες προς πρόληψη –αποτροπή δράσεων αιφνιδιαστικού χαρακτήρα με τη μορφή συμβολικής κατάληψης ή παρέμβασης καθώς και οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας σε βάρος τους».
Στο έγγραφο συστηνόταν επαγρύπνηση, ετοιμότητα και λήψη αυξημένων μέτρων αυτοπροστασίας όπως κι έλεγχοι υπόπτων αντικειμένων περιμετρικά των αστυνομικών εγκαταστάσεων».
Ανάμεσα στα άλλα είχε ζητηθεί να γίνεται έλεγχος για εκρηκτικούς μηχανισμούς σε κοινόχρηστους χώρους των αστυνομικών τμημάτων, μέχρι και σε πάρκα κοντά στις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ.

pronews
* Ti προσαγωγές και πράσινα άλογα! Έκαναν -λέει - και δύο συλλήψεις (γιατί έτυχε αυτούς που βρήκαν  να έχουν επάνω τους ναρκωτικές ουσίες!!!) Αυτό μας "μάρανε" τα ναρκωτικά των πρεζονιών; Οι καταστροφές και οι επιθέσεις έρχονται σε δεύτερη μοίρα;
Αν ήθελαν (και αν τους επέτρεπαν) θα μπορούσαν να περικυκλώσουν τους αναρχικούς, να τους "περιποιηθούν" κατά τη σύλληψη και να τους τσουβαλιάσουν κατά δεκάδες στον Εισαγγελέα (αυτόφωρο, προφυλάκιση κ.λ.π.)  και όχι να παίζουν το γνωστό τροπάριο των προσαγωγών και συλλήψεων, για να φανεί  ότι "κάτι έκαναν" Φυσικά δεν φταίει η Αστυνομία αλλά αυτοί που της δίνουν τέτοιες εντολές, δηλαδή να "κάνουν ομελέτα χωρίς να σπάσουν αυγά"!!! 
 Η άμεση χορήγηση στους αστυνομικούς των ΜΑΤ πλαστικών σφαιρών, καθίσταται εκ των ων ουκ άνευ, για συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Και κάτι ακόμα. Η Ομάδα Ζ τι δουλειά έχει σε τέτοιες περιπτώσεις που οι πέτρες και οι μολότωφ πέφτουν βροχή; Θέλουμε τραυματίες αστυνομικούς;
Juan