18.3.19

Τούρκος ισλαμιστής ο δράστης: Νέοι πυροβολισμοί σε πολλά σημεία στην Ουτρέχτη (upd) (βίντεο)


Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο ύποπτος είναι ένας 37χρονος Τούρκος και ζητά από τους πολίτες να μην τον πλησιάζουν

Συνεχίζεται το θρίλερ στην Ουτρέχτη καθώς πριν από λίγο ο αρχηγός της ολανδικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν κι άλλες αναφορές για πυροβολισμούς σε διάφορα σημεία της ολλανδικής πόλης, η οποία έχει τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού.
Η Ουτρέχτη τελεί υπό πολιορκία από τις 10:45 (τοπική ώρα) το πρωί, όταν άγνωστος άνδρας (ή μήπως δύο όπως αναφέρουν πληροφορίες) άνοιξε πυρ κατά επιβατών τραμ στην πλατεία της 24ης Οκτωβρίου!
Ένας νεκροός και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν.
Οπως επιβεβαίωσε στις 14:30 ώρα Ελλάδος ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής, Πίτερ Γιααπ Αλμπερσμπεργκ, πυροβολισμοί έπεσαν και σε άλλα σημεία της πόλης. 
Ο δράστης ή οι δράστες διέφυγαν, λέει η αστυνομία.
To συμβάν «έχει αυτή τη στιγμή όλα τα χαρακτηριστικά μιας τρομοκρατικής επίθεσης» ανέφερε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία NATC της Ολλανδίας, τονίζοντας ότι το επίπεδο συναγερμού έχει αυξηθεί στο ύψιστο επίπεδο, το επίπεδο 5. 
Σύμφωνα με τον Άλμπερσμπεργκ τουλάχιστον ένας δράστης διαφεύγει προς το παρόν: «Είναι πλέον προτεραιότητα να βρούμε αυτόν τον ένοχο», είπε, τονίζοντας ότι προς το παρόν δεν αποκλείεται η τρομοκρατική φύση της επίθεσης, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά ασαφή στοιχεία. «Βρίσκεται σε εξέλιξη μια περίπλοκη επιχείρηση για τον εντοπισμό του υπόπτου. Καλούμε τους πολίτες να παραμείνουν σε επιφυλακή και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των Αρχών», τόνισε, προσθέτοντας ότι προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί αν ο δράστης είναι ένας ή περισσότεροι: «Εν πάση περιπτώσει γίνεται έρευνα για έναν ύποπτο. Δεν μπορούμε πλέον να αποκλείσουμε περισσότερα».
Οι ολλανδικές αστυνομικές ειδικές δυνάμεις ψάχνουν κυριολεκτικά κάθε κτίριο για να βρουν τον-τους δράστη-ες.
Στα βίντεο που ακολουθούν ερευνούν ένα παρακείμενο εμπορικό κέντρο
Αυτό που προκαλεί απορία είναι το γεγονός ότι δεν έχει αποδεσμευθεί καμία πληροφορία για την εθνικότητα ή την πιθανή θρησκεία του δράστη καθώς υπάρχουν αν πρόκειται για πιθανό ισλαμιστή τότε το σημερινό έγκλημα θα μπορούσε να σχετίζεται με την μαζική εκτέλεση μουσουλμάνων πιστών στη Νέα Ζηλανδία.
We’re still shaking, there was a shooting not far from here and the shooter was still at large. Now a swat team has entered the mall across the street and left not long after
219 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Shooting in ,

▪️At least one dead
▪️Police says possible terror attack
▪️Police tells all schools to keep doors closed
▪️Increased security all over the city
▪️Police places mosques in the city under special protection
pronews