17.3.19

Τουρκία - Επικεφαλής SSB: «Ζήσαμε χωρίς το F-35 τόσα χρόνια - Θα ζήσουμε και για τα επόμενα εφτά»

Tόσα χρόνια αρκετά, δεν θα γίνουνε επτά...! Juan

Σαφή μηνύματα ότι η Τουρκία μπορεί να περιμένει μέχρι την έλευση ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους πλην του F-35A έστειλε ο Τούρκος επικεφαλής του οργανισμού αμυντικής βιομηχανίας της Προεδρίας (SSB), Ismail Demir.
O Demir απατώντας τι θα γίνει στην περίπτωση που η Τουρκία δεν παραλάβει τα F-35 δήλωσε:
«Η χώρα υπήρχε και πρίν τα F-35. Μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτά και για τα επόμενα 7 χρόνια. Αυτό δεν αποτελέσει ιδιαίτερο πρόβλημα για εμάς», είπε εμφανιζόμενος καθησυχαστικός το αφεντικό της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας για να συνεχίσει:
«Παρ΄όλα αυτά θα ήθελα να τονίσω ότι το F-35 δεν είναι ένα αεροσκάφος το οποίο σε κάνει ιδιαίτερα ανεξάρτητο.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο οπλικό σύστημα από άποψη συντήρησης κάτι που σε αναγκάζει να είσαι συνεχώς σε επαφή με τον προμηθευτή του», είπε.
Οι δηλώσεις Demir αφορούν βέβαια το τουρκικό πρόγραμμα του νέου μαχητικού TF-X αλλά και την πιθανή αγορά ρωσικών αεροσκαφών, στα οποία η Τουρκία θα θελήσει να έχει μια μεγάλη συμμετοχή.
Δεν θα είναι απαραίτητα το κορυφαίο Su-57 καθώς και σε αυτή την περίπτωση η εξάρτηση της χώρας του από τη Ρωσία θα είναι μεγάλη (εξάρτηση από εξάρτηση δεν έχει διαφορά) αλλά όπως εκτιμούν πολλοί θα είναι είτε το Su-35 είτε το MiG-35, όπου η τουρκική βιομηχανική συμμετοχή θα μπορεί να είναι περισσότερο αυξημένη.


Defense Industry President .@IsmailDemirSSB answered whether will receive her F-35s or not:

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
"The country that existed without F-35, could exist for 7 more years. This wouldn't cause so much problem. However, I would like to underline that F-35 is not an airplane that makes you very independent. This intelligent system is constantly in touch with its owner, he said. pic.twitter.com/CFRfnFoIYe

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη EHA News
pronews