7.3.19

Η Ο.Γεροβασίλη η «Αστυνομία της Σκέψης» του οργουελικού ΣΥΡΙΖΑ και η επίθεση στο pronews.gr

Στήνουν ένα οργουελικό κράτος με παρακολουθήσεις και προσαγωγές. Με την βοήθεια κάποιων φιλικών εισαγγελέων οι προσαγωγές μπορεί να μετατρέποται σε συλλήψεις, βέβαια το απόλυτα εύκολο είναι οι προσαγωγές γιατί «ξέρουν αυτοι» αλλά δεν μας λένε γιατί τους μαζεύουν από τα σπίτια τους, από το δρόμο, τις καφετέριες τους παιδότοπους... «ξέρουν αυτοί».

Και αν δεν ξέρουν αυτοί ή αν δεν είναι νόμιμος ο λόγος της προσαγωγής; Η προσαγωγή είναι εξαιρετικά βολική για την κυβέρνηση γιατί είναι μια διαδικασία που τρομοκρατεί πολίτες και τους κάνει να γνωρίζουν την βία και την αυθαιρεσία της εκτελεστικής εξουσίας στέλνοντάς τους το μήνυμα ότι «μπορούμε να σε συλλάβουμε»- προσωρινά, γιατί περί σύλληψης πρόκειται, ανά πάσα στιγμή και χωρίς καμία κατηγορία.
Στήνεται ένα ολοκληρωτικό κράτος το οποίο καταστρατηγεί το Σύνταγμα όποτε το επιθυμεί και στερεί την προσωπική ελευθερία των πολιτών έστω και για λίγες ώρες
Και σίγουρα μέχρι οι όποιοι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ περάσουν ανενόχλητοι από περιοχές και σημεία όπου φοβούνται ότι θα βιώσουν την απόλυτη αποδοκιμασία των πολιτών για τα πεπραγμένα τους.
Nα θυμίσουμε ότι στο περιβόητο μυθιστόρημα 1984 του Τ. Όργουελ υπήρχε η περιβόητη «Αστυνομία της Σκέψης» σε μια απολυταρχική, μονοκομματική κοινωνία.
Η «Αστυνομία της Σκέψης» παρακολουθεί το πώς σκέφτονται οι πολίτες, που δεν πρέπει να έχουν άλλη άποψη από εκείνη του κόμματος για οτιδήποτε. Ετσι, αν το κόμμα αποφασίσει ότι δύο συν δύο δεν μας κάνουν τέσσερα αλλά πέντε, αυτό είναι νόμος. 
Καθιερώνεται το «New Speak» (η «Νέα Ομιλία» ή «Νέα Γλώσσα») και όσο περνά ο καιρός τόσο οι λέξεις λιγοστεύουν κάτι που ήδη συμβαίνει στην σημερινή εποχή όπου πολλές λέξεις τείνουν να απαγορευθούν ιδιαίτερα αυτές που αφορούν παραδοσιακούς θεσμούς και σχέσεις.
Δηλαδή αναγνωρίζουν ότι είναι ένα ανεξάρτητο μέσο, τεράστιας απήχησης το οποίο αναπαράγεται από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες καθημερινά και αυτό είναι που τους πονάει.
πηγη: pronews