28.3.19

Διάφορα άρθρα από το θυγατρικό μας περιοδικό "HELLAS-SCIENCE & TECHNOLOGY

Σημαντική ανακάλυψη επιστημόνων για τον Άρη - Ο «κόκκινος» πλανήτης διέθετε ποτάμια με διπλάσιο πλάτος από αυτά της Γης

Ο Άρης διέθετε ποτάμια πολύ μεγαλύτερα σε πλάτος από αυτά του δικού μας πλανήτη και, μάλιστα, είναι πιθανό ότι είχαν νερό έως πριν από ένα δισεκατομμύριο χρόνια, δηλαδή, σχετικά πρόσφατα, σύμφωνα με νέες επιστημονικές εκτιμήσεις.
Οι επιστήμονες από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Έντγουιν Κάιτ του Πανεπιστημίου του Σικάγο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science Advances», ανέλυσαν τα έως τώρα δορυφορικά και άλλα δεδομένα για τη γεωμορφολογία του Άρη και κατέληξαν ότι ο «κόκκινος» πλανήτης διέθετε ποτάμια με πλάτος έως περίπου διπλάσιο από αυτά της Γης.

ΤΡΙΤΗ, 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019


Ο εγκέφαλος ανιχνεύει το μαγνητικό πεδίο


Μπορεί να φαίνεται σαν ξεχωριστή δύναμη κάποιου υπερήρωα, αλλά, σύμφωνα με επιστήμονες, ο ανθρωπος διαθέτει την ικανότητα να ανιχνεύει το μαγνητικό πεδίο της Γης. Πολλά ζώα, από τα περιστέρια μέχρι τις χελώνες, χρησιμοποιούν το μαγνητικό πεδίο προκειμένου να προσανατολιστούν, ενώ –όπως έδειξαν οι έρευνες– τα βοοειδή επιθυμούν να ευθυγραμμίζονται με το μαγνητικό πεδίο όταν στέκονται στα βοσκοτόπια. Ακόμα και οι σκύλοι φαίνονται να το χρησιμοποιούν όταν αφοδεύουν.

Νέοι νευρώνες αναπτύσσονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο έως τα βαθιά γεράματα


Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν το βάζει κάτω ακόμη κι αν έχει περάσει τα 80. Νέα εγκεφαλικά κύτταρα (νευρώνες) αναπτύσσονται έως την ένατη δεκαετία της ζωής ενός ανθρώπου, σύμφωνα με μια νέα ισπανική επιστημονική έρευνα.
Όμως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η δημιουργία νέων νευρώνων μειώνεται σημαντικά στους ασθενείς με νόσο Αλτσχάιμερ.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019


Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες τη Γη (φωτο)


Μια σχετικά ισχυρή ηλιακή καταιγίδα αναμένεται να πλήξει τις ερχόμενες ώρες το πλανήτη μας.
Ενδέχεται να παρουσιαστούν μικροπροβλήματα σε GPS και ραδιοφωνικές εκπομπές στη σκοτεινή πλευρά της Γης, ενώ το Βόρειο Σέλας μπορεί να εμφανιστεί σε χαμηλότερα γεωγραφικά μήκη.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019


ΠΡΟΣΦΟΡΑ DELL SERVER ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΜΑΧΙΟ!!


logo_sign_2lines

Σκωληκοειδίτιδα: Αν νιώσετε αυτά τα συμπτώματα πρέπει να πάτε αμέσως στο γιατρό


Μια σπασμένη σκωληκοειδίτιδα είναι μια επικίνδυνη και απειλητική κατάσταση για τη ζωή σας. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε όλα εκείνα τα συμπτώματα που δείχνουν ότι υπάρχει φλεγμονή στην σκωληκοειδή σας απόφυση, ώστε να προλάβετε εγκαίρως να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας για την αφαίρεσή της.

ΤΡΙΤΗ, 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019


Επιστήμονες προειδοποιούν: Γιγάντια ηλιακή καταιγίδα μπορεί να πλήξει τη Γη

Μια πανίσχυρη ηλιακή καταιγίδα -περίπου δέκα φορές ισχυρότερη από οποιαδήποτε έχει καταγραφεί στη σύγχρονη εποχή- εκτιμάται ότι είχε πλήξει τη Γη πριν περίπου 2.600 χρόνια, σύμφωνα μια νέα επιστημονική έρευνα, που βρήκε τις σχετικές ενδείξεις θαμμένες στους πάγους της Γροιλανδίας.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019


Κάνει αυτό που κανείς άλλος δεν μπορεί: Η μοναδική ικανότητα του πιο χαρισματικού Έλληνα στον κόσμο

Αυτός είναι ο πιο ευφυής Έλληνας στον κόσμο, ο οποίος διακρίνεται για ένα πραγματικά μοναδικό χάρισμα.
«Δεν έχω ζηλέψει ποτέ περισσότερο. Έχω χάσει τα λόγια μου σε όλες τις γλώσσες (!)», ανέφερε ένας χρήστης μέσου κοινωνικής δικτύωσης κάτω από τη δημοσίευση του «Great Big Story», σχετικά με τον άνθρωπο που τον είχε κάνει να… μελαγχολήσει.
Πρόκειται για την ιστοσελίδα που ασχολείται αποκλειστικά με ξεχωριστές ιστορίες, ως επί το πλείστον αποκυήματα της ανθρώπινης υπερβατικότητας.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019


Στα σκαριά η μεγαλύτερη υποθαλάσσια σιδηροδρομική σήραγγα


Κινεζική εταιρεία ανέλαβε να χρηματοδοτήσει την κατασκευή της μεγαλύτερης υποθαλάσσιας σιδηροδρομικής σήραγγας στον κόσμο μήκους 100 χιλιομέτρων, που θα συνδέσει τις πρωτεύουσες της Φιλανδίας και της Εσθονίας, Ελσίνκι και Ταλίν.
Το έργο θα κοστίσει 15 δισ. ευρώ και τη χρηματοδότησή της θα αναλάβει η εταιρεία Touchstone Capital Partners της Κίνας, που θα καλύψει το συνολικό κόστος του έργου, ανακοίνωσε η εταιρεία που έχει εκπονήσει το σχέδιο της σήραγγας Finest Bay Area Development

Γιατί ο άνθρωπος δεν έχει πάει στο φεγγάρι εδώ και 47 χρόνια; (φωτο)

Μισό αιώνα μετά τη θριαμβευτική προσσελήνωση του Apollo 11, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία διακηρύσσει μεγαλοστόμως πως όχι μόνο σκοπεύει να επιστρέψει στο Φεγγάρι, αλλά και να στήσει μια μόνιμη ανθρώπινη αποικία εκεί πάνω.
Την ίδια μέρα (13 Φεβρουαρίου 2019) που πέθανε το διαστημικό όχημα Opportunity στην επιφάνεια του Άρη έπειτα από 14 και πλέον χρόνια λειτουργίας, η NASA αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ότι είναι έτοιμη να ξαναπάει στη Σελήνη, πιθανότατα και μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Νέα έρευνα αποκαλύπτει γιατί το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου έχει τόσο καλή ακουστική; Η ανατροπή στα όσα πιστεύαμε


Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου φημίζεται για την εξαιρετική ακουστική και αισθητική του. Με χωρητικότητα 13.000 – 14.000 θεατών στο θέατρο γίνονταν μουσικές, ωδικές και δραματικές παραστάσεις, στις οποίες ο ηθοποιός από τη σκηνή, ακουγόταν μέχρι τις τελευταίες θέσεις, δηλαδή 60 μέτρα πιο μακριά.

Πολλοί αρχιτέκτονες κατάλαβαν ότι το θέατρο της Επιδαύρου είχε κάτι ιδιαίτερο και προσπάθησαν να το αντιγράψουν, χωρίς όμως την ίδια επιτυχία.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019


Πυθαγόρας ο Σάμιος: Ο Έλληνας που άλλαξε τον κόσμο

Mην βαδίζεις στις λεωφόρους αλλά στα μονοπάτια . Mην ακολουθείς τις γνώμες των πολλών, αλλά τις γνώμες των μορφωμένων.
Ο Πυθαγόρας ο Σάμιος, υπήρξε σημαντικός Έλληνας φιλόσοφος, μαθηματικός, γεωμέτρης, θεωρητικός της μουσικής, ηγέτης αρχαίου θρησκευτικού και πολιτικού κινήματος, ιδρυτής της Πυθαγόρειας σχολής.

ΤΡΙΤΗ, 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ Β΄


Τά παρακάτω ἱστολόγια, θεωρώντας ὅτι κύριο ἔργο μας εἶναι ὁ ἀγῶνας καί ἡ ὑπεράσπιση τῆς Ὀρθοδόξου Πίστεώς μας καί τῆς ἁγιοτόκου καί ἠρωωοτόκου Πατρίδος μας, ἀποστείλαμε στίς 15-02-2019 τήν μέ ἡμερομηνία 06-02-2019 κάτωθι ἐπιστολή - διαμαρτυρία πρός τόν Μακαριώτατο Ἀρχιεπίσκοπο Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ.κ. Ἱερώνυμο Β΄, μέ κοινοποίηση πρός τήν Διαρκῆ Ἱερά Σύνοδο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος καί πρός ἅπαντας τούς Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος.

Βιταμίνη D: Η δράση της και οι λόγοι που δεν αφομοιώνεται πλήρως από τον οργανισμό


Ως άνθρωποι νομίζουμε ότι είμαστε μεμονωμένα άτομα. Ένας κυτταροβιολόγος, όμως, θα μας ενημέρωνε πως είμαστε μια συνεργατική κοινότητα 50 τρισεκατομμυρίων πολιτών. Πως τα κύτταρά μας είναι μεμονωμένοι οργανισμοί, οι οποίοι συνεργάζονται για την επιβίωσή τους, με απώτερο σκοπό την υγεία μας και όχι μόνο.
Στο σώμα μας γίνονται κάθε δευτερόλεπτο χιλιάδες βιοχημικές αντιδράσεις, σε συντονισμό, έλεγχο και καθοδήγηση –σε όλη τη διαδικασία μεταβολισμού των τροφών που καταναλώνουμε– με μια αόρατη Συλλογική Ενεργειακή Διαδικασία, η οποία καθορίζει, μαζί και με άλλους παράγοντες, την ψυχοσωματική μας υγεία.


Ανακαλύφθηκε μυστικός τόπος λατρείας των Μάγια


Στο σπήλαιο που βρίσκεται περίπου 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, βρέθηκαν πολλά αρχαία αντικείμενα: Aπό πήλινα δοχεία και εγχειρίδια, μέχρι μάσκες και αγαλματίδια θεοτήτων, αλλά και ίχνη από οστά.
Το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας ανακοίνωσε ότι τα αγγεία φαίνεται να χρονολογούνται περίπου γύρω στο 1000 π.Χ.
Ο επικεφαλής των ερευνών, Γκουιγέρμο Ντε Άντα δήλωσε ότι οι έρευνες στην σπηλιά ξεκίνησαν το 2018, αφού ντόπιοι είπαν σε έναν αρχαιολόγο για την ύπαρξή του.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019


Κρήτες Έχτισαν το Αρχαιότερο Αστεροσκοπείο Θέατρο του Κόσμου στην Αμερική το 3.400 π.Χ.




Του Γιώργου Λεκάκη

Στην βόρεια Λουιζιάνα υπάρχει μία πολύ ενδιαφέρουσα και μυστηριώδης αρχαία τοποθεσία, γνωστή ως Watson Brake. Αυτός ο χώρος κάνει τις γνώσεις μας για την ιστορία της Βόρειας Αμερικής να μοιάζουν ελάχιστες…

Είναι από τις πρώτες γνωστές ανθρώπινες κατασκευές στον Νέο Κόσμο!
Βρίσκεται στην κοίτη του ποταμού Ouachita (αρχαία ελληνική ρίζα αχ=νερό) νυν Φίλιππο… κοντά στο Monroe.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019


Τα 5 σημαντικά οφέλη του σολομού για την υγεία σας!

ΦΥΣΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Ο σολομός είναι ένα δημοφιλές λιπαρό ψάρι, με μεγάλη θρεπτική αξία. Λόγω της καρδιοπροστατευτικής δράσης του, τα τελευταία χρόνια κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος.
Εκτός από την καρδιά, η τακτική κατανάλωση σολομού έχει σημαντικά οφέλη για το δέρμα, το ανοσοποιητικό και τον εγκέφαλο.

ΤΡΙΤΗ, 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019


Τί συνάντησαν οι Σοβιετικοί όταν άνοιξαν τη βαθύτερη τρύπα στη Γη στα 12.261 μέτρα; (φωτό)


Έχει ειπωθεί ότι η ανθρώπινη φυλή ξέρει περισσότερα για ορισμένους μακρινούς γαλαξίες απ' ό,τι για το έδαφος που πατάει. Όσο χρειάστηκε το Voyager 1 -26 χρόνια- για να βγει από το ηλιακό μας σύστημα, τόσο χρειάστηκε η ανθρωπότητα για να διεισδύσει 12 χιλιόμετρα μέσα στην επιφάνεια της Γης.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019


ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ

                                         

                                                    Αθήνα 18 Φεβρουαρίου 2019.



                                 ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ

Μέσα από το στόμα, χωρίς τομές και αντιαισθητικά σημάδια στο λαιμό, μπορεί να γίνεται πλέον με τη  νέα μέθοδο(διαστοματική ενδοσκοπική θυρεοειδεκτομή) η αφαίρεση του θυρεοειδούς! 
Τα αποτελέσματα της νέας μεθόδου είναι άκρως ικανοποιητικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο 1ο Διεθνές Workshopπου πραγματοποιήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου στοEGEUNIVERSITYστην Σμύρνη της Τουρκίας.