13.3.19

Μ.Νετανιάχου: «Είσαι δικτάτορας Ερντογάν» - «Σύνελθε, εσύ είσαι ο τύραννος» του απάντησε ο Τούρκος πρόεδρος

«Νετανιάχου σύνελθε, εσύ είσαι ο τύραννος», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπεζαμίν Νετανιάχου ο οποίος τον αποκάλεσε ΄δικτάτορα’ το πρωί
Σε προεκλογική ομιλία του ο κ. Ερντογάν είπε ότι “ο ληστής που είναι επικεφαλής του Ισραήλ, λέει να μην μας δίνει μαθήματα ο άνθρωπος που έχει τους δημοσιογράφους στις φυλακές της Τουρκίας”.

“Έι Νετανιάχου, σύνελθε, εσύ είσαι ο τύραννος που δολοφονεί τα εφτάχρονα παιδάκια των Παλαιστινίων, εσύ είναι ο τύραννος που καταδικάζει τις γυναίκες σε κελιά. Εσύ μπαίνεις στους ιερούς μας χώρους εκεί με αρβύλες αστυνομικών και στρατιωτών. Εμείς σε αυτή τη χώρα δεν προσβάλαμε κανένα Εβραίο. Μην μας προκαλείτε εμάς. Θα σας ζητήσουμε λογαριασμό στη διεθνή κοινότητα. Έδωσα εντολή στον Υπουργό Εξωτερικών μου να μην μείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε κάθε επίθεση που γίνεται στα τζαμιά μας, οι διεθνείς συνομιλίες συνεχίζονται. Όλοι και αν σιωπήσουν εμείς δεν θα σιωπήσουμε”, ανέφερε.
Νετανιάχου σε Ερντογάν: Δεν είμαι εγώ ρατσιστής, εσύ είσαι δικτάτορας
Στο μεταξύ, συνέχεια στην αντιπαράθεση με Νετανιάχου, δίνει και ο εκπρόσωπος του ΑΚP.
“Του επιστρέφουμε πίσω τον χαρακτηρισμό ‘δικτάτορας’ που του ταιριάζει περισσότερο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ για τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Νετανιάχου ο οποίος είχε χαρακτηρίζει ‘δικτάτορα’ τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.
Σε δηλώσεις στην Άγκυρα, ο Ομέρ Τσελίκ κατηγόρησε τον Μπεζαμίν Νετανιάχου για ρατσισμό λέγοντας ότι άλλωστε εάν μας επαινούσε θα ντρεπόμασταν”.
Ο Βενιαμίν Νετανιάχου είχε πει ότι “ο Ερντογάν, ο Τούρκος δικτάτορας, καταφέρεται εναντίον της ισραηλινής δημοκρατίας, ενώ οι φυλακές είναι γεμάτες με Τούρκους δημοσιογράφους και δικαστές. Τι αστείο”.
Η νέα αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν η ηθοποιός Ροτέμ Σελά μίλησε για την αραβική μειονότητα του Ισραήλ, της απάντησε ο Βενιαμίν Νετανιάχου ότι το Ισραήλ αποτελεί αποκλειστικά κράτος“μόνο του εβραϊκού λαού”.
Ακολούθησε δήλωση του εκπρόσωπου προεδρίας της Τουρκίας Ιμπραχίμ Καλίν μέσω τουίτερ με την οποία κατηγορούσε Νετανιάχου για ‘ρατσισμό’.
pronews