8.3.19

Εθνικό ανοσιούργημα και διπλωματικό τερατούργημα…

Εθνικό ανοσιούργημα και διπλωματικό τερατούργημα…
                                                                                           

 του Στέλιου Παπαθεμελή*
 

Δεν πρέπει να κομπάζει ένας πρωθυπουργός και μάλιστα για τετριμμένα πράγματα όπως η επίσκεψή του στα Σκόπια, λες και πρόκειται να πάει στη … Σελήνη!
Κι όμως το διαλάλησε. «Είμαι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέπτεται τα Σκόπια»! Ούτε τον κύκλο να τετραγώνιζε κάποιος δεν θα αισθάνονταν τέτοια περηφάνεια.
Και το άκρον άωτον, το εθνικό ανοσιούργημα και διπλωματικό τερατούργημα των Πρεσπών ο κ. Τσίπρας το βάφτισε «διπλωματικό αριστούργημα» (!!!).
Μιαν ανάλογη στρέβλωση εννοιών και λέξεων περιγράφει ο Θουκυδίδης (Γ΄82) μετά τον εμφύλιο της Κέρκυρας: «Καὶ τὴν εἰωθυῖαν ἀξίωσιν τῶν ὀνομάτων ἐς τὰ ἔργα ἀντήλλαξαν τῇ δικαιώσει»(=άλλαξαν την καθιερωμένη σημασία των λέξεων ώστε να ταιριάζει με τις πράξεις τους).

Συνεχίζουμε τον Θουκυδίδη με τον επιφανέστερο μεταφραστή του, τον Ελευθέριο Βενιζέλο βέβαια.
«Τωόντι, η μεν παράλογος τόλμη εθεωρήθη ως ανδρεία, ετοίμη εις θυσίαν χάριν των πολιτικών ομοφρόνων, η προνοητική διστακτικότης ως εύσχημος δειλία, η σωφροσύνη ως πρόσχημα ανανδρίας, η διά κάθε τι σύνεσις ως βραδυκινησία. Η τυφλή παραφορά εκρίθη ως ανδρική αρετή, ενώ η χάριν ασφαλείας περαιτέρω σκέψις ως εύσχημος πρόφασις υπεκφυγής (…) Ο προτρέχων άλλου εις την διάπραξιν κακού εκρίνετο άξιος επαίνων, καθώς και ο παρακινών άλλον εις διάπραξιν κακού, το οποίον εκείνος δεν είχε διανοηθή.  Και ο ίδιος άλλωστε ο συγγενικός ακόμη δεσμός εθεωρήθη ολιγώτερον στενός του μεταξύ κομματικών ομοφρόνων δεσμού, διότι οι τελευταίοι ήσαν προθυμότεροι εις το να τολμήσουν κάθε τι χωρίς δισταγμόν…».
Ρωμαλέος και ευθύβολος ο λόγος τού Χρήστου Γιανναρά (Καθημερινή,24.2.19):  «Λογική συνέπεια θα ήταν, σήμερα, να καταψηφίζουμε με συνέπεια τους επαγγελματίες της εξουσίας, εξόφθαλμα εξαγορασμένους από τον Ιστορικό Υλισμό, τον αμφιπρόσωπο (…) Μετά το ανοσιούργημα των Πρεσπών οι πιθανότητες να έχουμε και οι Έλληνες τη μοίρα των Κούρδων και των Παλαιστινίων, των Βορειοηπειρωτών και των Βορειοκυπρίων, αυξήθηκαν εφιαλτικά. Ποιον να εμπιστευθούμε; Υποδείξεις δεν τελεσφορούν. Η ευθύνη της ψήφου μας στις επερχόμενες εκλογές γεννάει φόβο και τρόμο».
Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός μάς πληροφόρησε ότι για την δημιουργία…”γέφυρας” έκανε «απεύθυνση (sic!) πλατιού καλέσματος»(!) Το «απεύθυνση» θυμίζει κάπως το … απευθυσμένο τμήμα του παχέος εντέρου που απολήγει στον πρωκτό! Αν το άκουγε ο Αλεξανδρινός, θα ξεσπούσε οπωσδήποτε στο γνωστόν σχετλιαστικόν επιφώνημα: «Τρισβάβαρα τα ελληνικά των οι άθλιοι».
Τίμιος με την αλήθεια ο ΣΤΑΘΗΣ (Ποντίκι,4.3.19):
«Η κυβέρνηση Τσίπρα δολοφονεί την Ιστορία.
  Μετά από κάποιους δοκιμαστικούς φόνους, με την ελληνική κοινωνία μάλλον να αδιαφορεί, η Ιστορία δολοφονείται συστηματικώς.
  Δολοφονείται στα σχολεία. Κρίσιμες περίοδοι όπως τα Μηδικά κολοβώνονται, άλλες όπως εκείνη του Μεγαλέξανδρου συρρικνώνονται, τα ελληνιστικά χρόνια εξαφανίζονται, ενώ άλλες περίοδοι αλλοιώνονται, άλλες υποβαθμίζονται κι άλλες διαστρέφονται. Τώρα σειρά για το κρεματόριο έχει πάρει ο Μακεδονικός Αγώνας».
Διέρρευσε, και απλώς ανώνυμοι κυβερνητικοί κύκλοι το μισοδιέψευσαν, η είδηση ότι στην Άγκυρα ο πρωθυπουργός ανεκοίνωσε στον τούρκο και ο ακατονόμαστος απεδέχθη η Τουρκία να είναι εδώ «τιμώμενη χώρα» το 2021, επέτειο των 200 χρόνων αποτίναξης τού βάρβαρου τουρκικού ζυγού. Επειδή έχουμε χιλίους λόγους να υποπτευόμαστε  την διάψευση της …  διάψευσης, συμπεραίνουμε: «Μωραίνει Κύριος ους βούλεται ἀπολέσαι»!
Ο ελλαδικός εθνομηδενισμός βρίσκει μιμητές και εκτός συνόρων, π.χ. εις Παρισίους.
Ο Γάλλος πρόεδρος, δοκιμασμένος υπάλληλος των Ροτσιλντ, απεφάσισε στο εξής τα γαλόπουλα να μην ξαναπούν τις τρυφερές λέξεις  «μαμά» και «μπαμπά». Απ’ εδώ και πέρα θα φωνάζουν «γονέας 1»  &  «γονέας 2»! Αυτά για να μην προσβάλλονται οι ομοφυλόφιλοι. Εικάζουμε ότι χάριν … ευφωνίας το «γονέας» θα φύγει γρήγορα και τα μικρά θα φωνάζουν 1, 2, !!!
«Η φύση [ή μάλλον κάποιοι αφύσικοι] ξελογιάστηκε//της έστριψαν οι βίδες//βγήκανε έξω στη στεριά//οι γόπες και οι μαρίδες»(Σουρής).
Σε έκθεση που παρουσιάστηκε πρόσφατα στις Βρυξέλλες από τους Ν. Χουντή και Ι. Κουζή και αφορά την φάση αποικίας χρέους την οποία εκτίει επί οκταετίαν ήδη η Ελλάς μερίμνη των εταίρων και συμμάχων της, οι τρομακτικοί αριθμοί της τραγωδίας είναι οι ακόλουθοι:

  • Γεννήσεις, μειώθηκαν 25,5%
  • Θάνατοι, αυξήθηκαν 13%
  • Αυτοκτονίες, αυξήθηκαν ετησίως 65%
  • Ανεργία, αυξήθηκε 120%
  • Συντάξεις, μειώθηκαν 40-50%
  • Δαπάνες υγείας, μειώθηκαν 32%
  • Εργατικά ατυχήματα, αυξήθηκαν 40%
  • Στην απόλυτη φτώχεια ζει το 24%
  • Ανασφάλιστοι είναι το 24%
  • Τα χρέη αυξήθηκαν 57,2%.
Και έπεται συνέχεια, αφού οι δανειστές μάς απειλούν με νέο, άτυπο μεν, μνημόνιο δε…
Η Ορθοδοξία ζει στην Εκκλησία τής Κρήτης. Στην ελλαδική, την επίσημη εννοούμε, οικουρεί (οικουρώ=μένω στο σπίτι, δεν βγαίνω έξω, Μπαμπινιώτης) – οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα, αλλά ευτυχώς υπάρχουν.
Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης με ανακοίνωσή της διατυπώνει την αντίθεσή της «στην προτεινόμενη τροποποίηση των άρθρων3&21 τού Ελληνικού Συντάγματος, διότιη τυχόν εισαγωγή της έννοιας της “ουδετεροθρησκείας” θα επιφέρει την ολική αποβολή τού Ορθοδόξου χαρακτήρα της ταυτότητας του Γένους μας, η δε ελληνική Οικογένεια θα υποβαθμιστεί θεσμικά με τις όποιες δυσμενείς νομικές συνέπειες».
Αναφορικά με την περιβόητη «συμφωνία» Τσίπρα – Ιερώνυμου οι Ιεράρχες της Κρήτης διεκήρυξαν ότι: «Η υπογραφή της προτεινόμενης Σύμβασης δεν διασφαλίζει το μέλλον της μισθοδοσίας των κληρικών, καθώς κάθε Σύμβαση μπορεί να καταγγελθεί μονομερώς με διάφορα νομικά προσχήματα, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν».
Αφυπνιστικό για σύμπασα την Εκκλησία και τον Λαό το μήνυμα της Κρήτης.
«Ει τις έχει ώτα ακούειν ακουέτω»(Μαρκ. 7,16).

*Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης
  1.                                -mail: stpapathemelis@gmail.com,danagennisi.press@gmail.com