5.3.19

ΕΛ.ΑΣ για προσαγωγές στα Γιαννιτσά: «Γίνονται προληπτικά» - Ειδικοί Φρουροί: «Κάντε και στα Εξάρχεια»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Θεόδωρος Χρονόπουλος μίλησε για τις προληπτικές προσαγωγές 16 ατόμων στα Γιαννιτσά, πριν την ομιλία του Φώτη Κουβέλη και υποστήριξε οτι «οι  προσαγωγές γίνονται με τη λογική να προστατεύσουμε μια εκδήλωση και να προστατευτούν και άλλοι».

«Ο διοικητής και ο επικεφαλής των μέτρων κρίνουν τα μέτρα που πρέπει να λάβουν… Άλλο σύλληψη άλλο προσαγωγή, και προφανώς οι συνάδελφοι έκριναν (!!!) ότι πρέπει να γίνει προσαγωγή» σημείωσε ο Θεόδωρος Χρονόπουλος.
____________________
Από που προκύπτει αυτή η "λογική" κ. εκπρόσωπε;
 Από το Σύνταγμα, άρθρον 5 παρ. 3 που αναφέρει ότι :
" Η προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη.Κανένας δεν καταδιώκεται, ούτε συλλαμβάνεται, ούτε φυλακίζεται ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο περιορίζεται, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος"
Ποιος νόμος σας έδωσε το δικαίωμα να ενεργείτε μαζικές προληπτικές συλλήψεις;  Για "προσαγωγές" δεν αναφέρεται πουθενά στο Σύνταγμα. Ή συλλαμβάνεται κάποιος ή δεν συλλαμβάνεται. Η "προσαγωγή" είναι έκτρωμα θήλεως άνευ επιβήτορος και αποτελεί κατάχρηση εξουσίας, παράνομη κατακράτηση και φυσικά κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος.Μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο όταν έχει προηγηθεί διάπραξη σοβαρής,  αυτεπαγγέλτως διωκόμενης, αξιοποίνου πράξεως, προς εντοπισμό των δραστών.ΠΟΤΕ ...προληπτικά!
Φ. Ιωάννου/ Efenpress


«Θα ήθελα να δω προληπτικές προσαγωγές στα Εξάρχεια, Σάββατο βράδυ, πριν δεχθεί επίθεση η διμοιρία των ΜΑΤ…» σχολίασε ο γγ. των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος. «Ο αξιωματικός υπηρεσίας μπορεί να κάνει επέμβαση να κάνει συλλήψεις;» διερωτήθηκε ο κ. Μαυροειδάκος.


«Έχουμε και συλλήψεις και προσαγωγές όπως τα 213 άτομα στα Εξάρχεια» απάντησε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.
Αποτέλεσμα; Μηδέν εις το...πηλίκιον!!! Juan