27.3.19

Ο Ελληνισμός και οι Έλληνες μουσουλμάνοι στην Θράκη


Πριν λίγες ημέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Θράκη, και συγκεκριμένα από την Ξάνθη, ξεδίπλωσε την πολιτική που πρόκειται να εφαρμόσει σε σχέση, όχι με τους Έλληνες μουσουλμάνους, αλλά με το Τουρκικό Προξενείο.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο Ελληνικός δεν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στην Θράκη, και η περιοχή είναι έρμαιο ακραίων στοιχείων, από την Αθήνα και την Άγκυρα. Στην περιοχή χτίζονται πολιτικές καριέρες και από την δύο μεριές, σε πείσμα όμως των κατοίκων, χριστιανών και μουσουλμάνων, οι οποίοι έχουν μια συνύπαρξη μοναδική στο κόσμο.

Ο Αμερικανός Πρόξενος στην Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέγκερ, κατά την επίσκεψή του στην πόλη της Ξάνθης. με την κυρία Εμινέ Μπουρουτζή, δραστήρια πρόεδρο του συλλόγου Πομάκων Ξάνθης. Οι Αμερικανοί θεωρούν τους Πομάκους Ορφανό Έθνος και σε αντίθεση με τους Γερμανούς που θέλουν να τους ρίξουν στην αγκαλιά της Άγκυρας, οι ίδιοι τους θέλουν πιο κοντά στην Ελλάδα
Το τουρκικό προξενείο δεν ελέγχει περισσότερα από 400-500 άτομα στην Θράκη τα οποία όμως είναι ικανά να τρομοκρατούν μέσα από τα τεμένη αλλά κυρίως μέσα από την οικονομία όλους τους μουσουλμάνους, και από την άλλη, πολιτικοί και ακραίοι από την Αθήνα που χτίζουν το πατριωτικό τους προφίλ σε ένα κατ φαντασίαν πρόβλημα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος πριν τις εκλογές του 2015 και πριν αναλάβει κυβερνητικό πόστο, με σημαία την αντίσταση στο τουρκικό προξενείο, συμμετείχε στις περιφερειακές εκλογές του 2014 στην ΑΜΘ και κατάφερε να εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος. Από την ημέρα που μπήκε στην κυβέρνηση, δεν ασχολήθηκε ποτέ ξανά με την Θράκη.
Οι μουσουλμάνοι με Ελληνική Συνείδηση
Η θρησκεία καταφέρνει με έναν ιδιαίτερο τρόπο, να συσχετίζει πράγματα τα οποία ουδεμία σχέση έχουν μεταξύ τους. Έτσι, όσο αδέλφια είναι οι Ρώσοι με τους Έλληνες λόγω της Ορθοδοξίας, άλλο τόσο τούρκοι είναι το σύνολο των μουσουλμάνων στην Θράκη.
Οι μουσουλμάνοι, και ειδικά οι Πομάκοι και Ρομά, έχουν καθαρά Ελληνική Συνείδηση και αυτό δεν είναι κάτι καινούριο. Ο Ελληνισμός στην περιοχή είναι έντονος, οι Πομάκοι ως οι μοναδικοί γηγενείς της περιοχής, έχουν καταφέρει στο πέρασμα των χρόνων κρατήσουν όλες τις παραδόσεις τους που έρχονται από την αρχαιότητα.
Την 25η Μαρτίου πολλοί από αυτούς εκφράζουν ανοιχτά αυτά τα στοιχεία και την αγάπη τους προς την Ελλάδα. Για αυτούς η Ελλάδα δεν είναι απλά ένας γεωγραφικός χώρος, όπως λανθασμένα πιστεύουν όλοι οι πατριδοκάπηλοι, αλλά είναι ιστορία, γλώσσα, πολιτισμός.
Παρακάτω είναι μόνο δύο από τα χιλιάδες Post στα Social που κάνουν Έλληνες μουσουλμάνοι στις Εθνικές εορτές
(φωτο – Καθημερινή)
www.viadiplomacy.gr