30.3.19

Θέατρο του παραλόγου από τον Χ.Ακάρ: «Η Ελλάδα να σεβαστεί το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου»!

Για το… σεβασμό διεθνών συνθηκών των νησιών στο Αιγαίο(!)  μίλησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ λέγοντας πως είναι «νομική υποχρέωση όλων να σεβαστούν το καθεστώς τους»…

Με άλλα λόγια ο Ακάρ ζητά η Ελλάδα να αναγνωρίσει το καθεστώς που «απορρέει από τις συνθήκες» που μονό η Τουρκία γνωρίζει και ουδείς άλλος (αφού δεν υπάρχουν) ότι για παράδειγμα το Αγαθονήσι είναι… τουρκικό μαζί με ακόμη 18 νησιά που θεωρεί ότι της ανήκουν.
Αυτά τα περίπου παρανοϊκά δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας  σε μία ακόμη πρόκληση, κατά τη διάρκεια της επιθεώρησής του στις μονάδες της Τουρκίας στα σύνορα με τη Συρία, δηλώνοντας πως η Τουρκία κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στην περίφημη  «Γαλάζια Πατρίδα».
«Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως σχετικά με τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του έθνους μας στις θάλασσες μας, δεν θα υποχωρήσουμε. Είναι νομική υποχρέωση όλων να σεβαστούν το καθεστώς των νησιών και των υπόλοιπων θεμάτων τα οποία καθορίζονται από τις συνθήκες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός και συμπλήρωσε:
«Δεν είναι ορθή μέθοδος να αγνοηθούν ή να φθαρούν τα ζητήματα τα οποία καθορίζονται από τις συνθήκες. Οι σχέσεις καλής γειτονίας καθορίζονται με τις νομικές συμφωνίες και τον αμοιβαίο σεβασμό.
Δεν θα επιτρέψουμε στα νότια σύνορα μας δηλαδή στη βόρεια Συρία να δημιουργηθεί μια ζώνη τρομοκρατίας.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
National Defense Minister Hulusi Akar opened the Joint Joint Operations Center, where the planned operations for the terrorist targets at the east of the will be carried out and managed in 's bordering province

pronews