9.3.19

"ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ": Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ








Η ημέρα που όλοι περιμέναμε στην υπόθεση της εξυγίανσης της «Ναυπηγεία Σύρου», ήρθε. Ανακοινώθηκε δημόσια από το έγκυρο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής» και το φύλλο της 9-10 Μαρτίου 2019, που ήδη κυκλοφόρησε λόγω του τριημέρου, ότι ο κ.Παναγιώτης Ξενοκώστας και με βάση τη δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Σύρου προφανώς η «ONEΧSYROS SHIPYARDS» «Πέτυχε να αγοράσει τα Ναυπηγεία Νεωρίου της Σύρου.». Θερμά συγχαρητήρια από όλους για τη λήξη μίας εκκρεμότητας που αποτέλεσε ερώτημα από την ημέρα έκδοσης της δικαστικής απόφασης 15η Νοεμβρίου 2019.

Με βάση αυτό, ο λαός της Σύρου, οι 459 που είχαν συμφωνήσει με το Σχέδιο και οι 14 πρώην εργαζόμενοι που διαφώνησαν μαζί με τους άλλους πιστωτές, σύντομα θα λάβουν τα οφειλόμενα χρήματά τους που αναμφίβολα θα αναγεννήσουν τη Σύρο και την τοπική αγορά. Εντός δύο μηνών θα καταβληθούν περίπου 11.000.000 ευρώ σε εργαζόμενους και ουσιώδες προμηθευτές, ενώ και οι τράπεζες και Δημόσιο παίρνουν σειρά άμεσα για τη μηνιαία καταβολή των δόσεών τους της αποληρωμής χρεών.



Ο κ.Ξενοκώστας ενημέρωσε επίσης για τους εργαζόμενους που αυξάνονται διαρκώς αρχής γενομένης από το τέλος του Ιανουαρίου 2019 με σκοπό να φθάσουν αρχικά τους 500 και μετέπειτα τους 1.000-1.200. Παλαιότερα είχε προσδιορίσει το χρονικό όριο για την αύξηση αυτή στο τέλος Ιανουαρίου αλλά μία μικρή καθυστέρηση ασφαλώς δεν είναι πρόβλημα, αφού ήδη υπάρχει, όπως γράφεται, θετική τάση αύξησης των εργαζομένων. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι ο κ.Ξενοκώστας, ο παλιός «μονιμάς» των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως χαρακτηρίζεται στο ρεπορτάζ, ενημέρωσε τον ελληνικό λαό ότι η έδρα της εταιρείας του είναι στη Νέα Υόρκη και εκεί βρίσκονται και τα κεφάλαια αυτής της τεράστιας επένδυσης όπως είχε χαρακτηριστεί στο παρελθόν από τον Αμερικανό Πρέσβη κ.Πάιατ. Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», "πληροφορίες τον θέλουν να συνεχίζει να διαπραγματεύεται απευθείας με την Κυβέρνηση", για την απόκτηση της "Ναυπηγεία Ελευσίνας". Βέβαια, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό από το Υπουργείο Ανάπτυξης ο ίδιος δεν κατέθεσε μη δεσμευτική προσφορά αρχικά όπως έπραξεμία άλλη κοινοπραξία. Τέλος, γίνεται αναφορά και στο ταχύπλοο σκάφος «Ωκύαλος» ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής μήκους 15 μέτρων που παρουσιάστηκε από την ONEX στο Μανχάταν.


Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», στη Σύρο και ο Παναγιώτης Ξενοκώστας «Πέτυχε να αγοράσει τα Ναυπηγεία Νεωρίου της Σύρου.» προφανώς με την καταβολή του 1 ευρώ στον προηγούμενο κάτοχό τους κ.Ταβουλάρη. Ένα ερώτημα είναι βέβαια η “ONEX NEORIO SHIPYARDS” που συστάθηκε από 11 Φεβρουαρίου 2019 και μετοχικό κεφάλαιο 24.000 ευρώ, με μετόχους τον κ.Παναγιώτη Ξενοκώστα με την απόκτηση μετοχών αξίας 480 ευρώ και την "PANAREA HOLDINGS LIMITED" με μετοχές αξίας 23.520 ευρώ. Η τελευταία συναντάται σε τρία μέρη στο κόσμο, την όμορφη Κύπρο, τα νησιά Κέυμαν και τοΛουξεμβούργο και εκκρεμεί διευκρίνηση λόγω τριημέρου για το ποια καταφθάνει στη Σύρο. Να σημειωθεί ότι την εταιρεία της Κύπρου διευθύνει το στέλεχος κα Τουπούζα Παναγιώτα, η οποία εμφανίζεται ως director σε 23 εταιρίες και ως secretary σε άλλες 7, σύνολο 30 εταιρείες.



Ευχόμαστε μέσα από τη καρδιά μας την 17 Μαρτίου 2019 με τα εγκαίνια της "ΒΙΟΛΑΝΤΩ" στο νησί όλοι παλαιοί και νέοι εργαζόμενοι να έχουν πληρωθεί τις οφειλές τους και να μην εξαντλήσει ο νέος ιδιοκτήτης το 2μηνο που του δίνει η δικαστική απόφαση μιας και δημοσιεύθηκε "η επιτυχία του να αγοράσει τα Ναυπηγεία Σύρου". Σε μία επιχείρηση που αναμένει τζίρο 28-30 εκατομμύρια ευρώ το 2019, η οποία μάλιστα για ένα διάστημα δραστηριοποιήθηκε μέσω μίας Μονοπρόσωπης ΙΚΕ μετοχικού κεφαλαίου 6.000 ευρώ, οι εργαζόμενοι προσδοκούν για το καλύτερο το συντομότερο δυνατό.

Λ.ΚΑΛ.

thedayaftergr.blogspot.com