12.3.19

Δεν θα λάβουν επίδομα στέγασης οι Στρατιωτικοί - Ο λόγος που συμβαίνει αυτό..


«Έξωση» για ακόμα μια χρονιά από το επίδομα στέγασης για τους στρατιωτικούς που δεν θα λάβουν οικονομική ενίσχυση από το κράτος.

Το πρόβλημα που θα στερήσει και πάλι το επίδομα από τις οικογένειες των χαμηλόβαθμων στρατιωτικών, εντοπίζεται στον μαθηματικό τύπο με τον οποίο υπολογίζεται το περιουσιακό τεκμήριο. Το λάθος είχε επισημανθεί και πέρσι στο Υπουργείο Οικονομικών, αλλά δεν έγιναν οι απαραίτητες διορθώσεις και τροποποιήσεις.

Τι ορίζει ο μαθηματικός τύπος:

Το συνολικό ποσό από τόκους καταθέσεων των μελών του νοικοκυριού σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, όπως έχουν δηλωθεί στην τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1), δεν μπορεί να υπερβαίνει ετησίως το ποσό που προκύπτει από τον κατωτέρω μαθηματικό τύπο:

Ετήσιος τόκος = όριο καταθέσεων για κάθε τύπο νοικοκυριού * μέσο ετήσιο καταθετικό επιτόκιο /100.



Το παράλογο…

Σύμφωνα με τη συμφωνία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τις τράπεζες, οι στρατιωτικοί έχουν προνομιακό επιτόκιο καταθέσεων 3%. Με τον συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο υπολογίζεται πως οι στρατιωτικοί διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, ακόμα κι αν δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο!

Το αποτέλεσμα…

Οι στρατιωτικοί που πληρούν τις προϋποθέσεις και τα εισοδηματικά κριτήρια για να λάβουν το επίδομα, μένουν εκτός! Οι συνεχείς μειώσεις και περικοπές στο μισθό τους δεν τους βοηθούν να ανταποκριθούν στα πάγια και καθημερινά έξοδα. Οι οικογένειες τους στερούνται ένα επίδομα που δικαιούνται. Το κράτος πρέπει και οφείλει να διορθώσει το απαράδεκτο λάθος, με σκοπό να διασφαλίσει ότι ακολουθεί ίση πολιτική και μεταχείριση για όλους τους πολίτες και δικαιούχους.

Επίδομα ενοικίου δεν φορολογείται…

Το Επίδομα Στέγασης, είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, ιδιώτες ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στον καθορισμό της εισοδηματικής ενίσχυσης ή στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και του Επιδόματος Παιδιού.


http://www.enoplos.gr