5.3.19

Η επιστολή Μητσοτάκη για την «έξωση» του Β.Ορμπαν από το ΕΛΚ: «Διώξτε τον γιατί έχει κλείσει τα σύνορα στους μετανάστες»

Θα είμασταν ευτυχείς αν ακούγαμε από τον κ. Μητσοτάκη  να επαινεί τον κ. Ορμπάν, ο οποίος ενεργεί σύμφωνα με τα συμφέροντα της χώρας του και να υπόσχετο ότι θα πράξει το ίδιο όταν εκλεγεί και θα απελευθερώσει την Ελλάδα από  τους παρείσακτους, ανεπιθύμητους, απρόσκλητους και παράνομους εισβολείς, δήθεν πρόσφυγες  κ.λ.π. Δυστυχώς δεν διαφαίνεται καμία αλλαγή - τουλάχιστον στο θέμα αυτό- από την τακτική και τα πιστεύω του ΣΥΡΙΖΑ και ο λαός θα πρέπει πάλι να εκλέξει τον λιγότερο χειρότερο για πρωθυπουργό. ΑΛΕΞ
Επειδή ο Β.Ορμπάν θέλει να προστατέψει την χώρα του από τις συνέπειες της παράνομης μετανάστευσης κλείνοντας τα σύνορα της Ουγγαρίας, την αναστολή της συμμετοχής του κόμματος του στο ΕΛΚ ζήτησε με επιστολή που απέστειλε χθες το βράδυ προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Joseph Daul, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μία κίνηση που είχε προαναγγείλει ήδη από την περασμένη Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με την επιστολή του ο κ. Μητσοτάκης ζητεί να κινηθούν οι εσωτερικές διαδικασίες, ώστε να ανασταλεί η συμμετοχή του Fidesz στο ΕΛΚ. 
«Ένα κόμμα δεν μπορεί να επωφελείται από τα προνόμια της συμμετοχής του στο ΕΛΚ, αλλά την ίδια στιγμή να αρνείται να αναλάβει το μερίδιο του κόστους των πολιτικών που απαιτούν πανευρωπαϊκή κατανομή των βαρών», τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και καταλογίζει στον κ. Ορμπαν ότι ειδικώς με τη στάση του στο μεταναστευτικό ζήτημα παραβιάζει την αρχή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. «Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό να πέφτει το σύνολο του διαχειριστικού βάρους του ελέγχου των συνόρων της ΕΕ στις μεθοριακές χώρες» αναφέρει χαρακτηριστικά. 
Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι η παράκαμψη θεμελιωδών συνταγματικών αρχών, οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, αλλά και η προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ είναι πρακτικές που δεν εφαρμόζονται μόνο από την κυβέρνηση Όρμπαν«Αυτές είναι πρακτικές που εφαρμόζονται σε όλες τις λαϊκιστικές κυβερνήσεις, ανεξάρτητα από την ιδεολογική προέλευσή τους. Και βέβαια εφαρμόζονται και στην πατρίδα μου την Ελλάδα, όπου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει συστηματικά τους δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου». Τονίζει, δε, πως «όταν επιδεικνύει τέτοια συμπεριφορά ένα κόμμα το οποίο ανήκει στη δική μας πολιτική οικογένεια, δεν μπορούμε να προσποιούμαστε πως δεν βλέπουμε».
Και με αυτά τα δεδομένα ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει ότι «πρέπει να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους Ούγγρους φίλους μας ότι η συμπεριφορά τους αυτή δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτή».
Σημειώνεται ότι πριν 2 ημέρες «απασφάλισε» ο Βικτόρ Ορμπάν και εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου σφοδρή επίθεση κατά του Τ.Σόρος, της Α.Μέρκελ και κατ' επέκταση του Κ.Μητσοτάκη ο οποίος τάχτηκε υπέρ της αποπομπής του από το ΕΛΚ.
Η επίθεση του Β.Ορμπάν έχει την πλήρη στήριξη του Ν.Τραμπ καθώς ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας υιοθέτησε την "γραμμή" του Αμερικανού προέδρου κατά της μετανάστευσης, της εγκληματικότητας, των ανοιχτών συνόρων και κατ επέκταση κατά του Τ.Σόρος!
Ενα προς ένα τα σημεία της ομιλίας του Β.Ορμπάν αποτελούν επανάληψη του διαγγέλματος Ν.Τραμπ για την κήρυξη έκτακτης ανάγκης και την επιστροφή στα εθνοκεντρικά κράτη!
Μερικά σημεία της ομιλίας του Β.Ορμπάν:
"Πριν λίγες ημέρες η Α.Μέρκελ και οι συμπαραστάτες της στην Ευρώπη γιόρταζαν και πανηγύριζαν την πτώση του κομμουνισμού. Ομως τι βλέπουμε; Το τέλος των Εθνών και να διαφημίζουν μια διεθνοποίηση.
Φαίνεται πώς κάναμε λάθος. Το διακύβευμα δεκαετίες μετά είναι το ίδιο!
Διαφημίζουν έναν κόσμο χωρίς Έθνη.
Θέλουν "ανοιχτές κοινωνίες". Παλεύουν για μια παγκόσμια Κυβέρνηση. Οπότε βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο.
Θέλουν την εξάλειψη των παραδόσεων μας και να "πλημμυρίσουν" οι χώρες μας με ξένη κουλτούρα.
30 χρόνια μετά την αλλαγή του συστήματος, και την δημιουργία του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, η Ευρώπη έχει καταλήξει σε ένα κράτος που πρέπει να παλέψουμε για να είμαστε Ούγγροι, για να είμαστε Χριστιανοί.
Πρέπει να προστατέψουμε τις οικογένειες, τις κοινότητες μας, την ελευθερίας μας.
Γνωρίζω ότι οι Βρυξέλλες έχουν έτοιμο σχέδιο και μετά τις εκλογές θα μετατρέψουν την Ευρώπη σε μια ήπειρο μεταναστών με εγκληματικότητα και ανθρώπινες απώλειες".
Επιπλέον ο Β.Ορμπάν χαρακτήρισε ως «χρήσιμους ηλίθιους», που υπηρετούν την Αριστερά όσους τον επικρίνουν στο εσωτερικό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).
Σε συνέντευξή του στην Welt am Sonntag, ο δεξιός επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης υποστηρίζει ότι οι επικριτές του στο ΕΛΚ «ενώ πιστεύουν ότι αγωνίζονται για μια πνευματική μάχη, υπηρετούν τα συμφέροντα εξουσίας των άλλων, ακόμα και εκείνων των αντιπάλων μας». 
Η επίθεση εναντίον του στην πραγματικότητα γίνεται από τα αριστερά για «να αποδυναμώσει το ΕΛΚ» όπως είπε ο Ορμπάν. Σε αυτό οφείλονται οι κατηγορίες ηγετών των χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων στην Ευρώπη για να αποκλειστεί το κόμμα του Fidesz από το ΕΛΚ. Δέκα κόμματα -μέλη του ΕΛΚ έχουν ήδη ζητήσει την αποπομπή του Ορμπάν από το Ευρωπαϊκο Λαϊκό Κόμμα. 

Μεταξύ των κορυφαίων επικριτών του Ορμπάν είναι και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, ο οποίος έχει τονίσει ότι το κόμμα Fidesz δεν αντιπροσωπεύει «τις χριστιανοδημοκρατικές αξίες με οποιονδήποτε τρόπο και ως εκ τούτου ο Ορμπάν δεν έχει θέση στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».
pronews