19.3.19

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η Κωνσταντινούπολη θα λέγεται "Ισλαμπόλ", πόλη του Ισλάμ»!

"Αυτό που κρατά, είναι εργαλείο
πολλαπλής χρήσεως...Juan"
"Ας τον τρελό στη τρέλα του.." Και Ερντογανπόλ να τη βαπτίσει, πάλι Κωνσταντινούπολη θα είναι. Juan
Δεν του φτάνει το «Ιστανμπούλ» του Ρ.Τ.Ερντογάν και «βάφτισε» με νέο όνομα την Κωνσταντινούπολη, απαντώντας σε όσους επιμένουν να χρησιμοποιούν το ελληνικό της όνομα.
Το θέμα είναι ότι αυτό το όνομα δεν το έριξε τυχαία. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν όντως έχει βάλει στόχο να αλλάξει την Ιστορία της Πόλης.

Στη συνέντευξη που έδωσε στο ισλαμιστικών φρονημάτων κανάλι ULKE TV, τη βάφτισε... «Ισλαμπόλ», δηλαδή πόλη του Ισλάμ. (Ξεχνά ότι και  το "πολ"  ακόμα είναι Ελληνική λέξη (πόλη).Πρέπει να βρεί κάτι άλλο, πχ "Μαχαλάς" ή εν πάσει περιπτώσει islamsexir ή καλύτερα Ισλαμσιχτίρ ! Juan)
«Αυτές οι δηλώσεις περί Κωνσταντινούπολης δεν είναι τυχαίες. Σημαίνει ότι στην ψυχή τους, στο μυαλό τους ακόμη αυτά σκέφτονται. Αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι: Εδώ είναι "Ισλαμπόλ" (Η πόλη του Ισλάμ). Δεν έχουμε πια ούτε στο μυαλό μας ούτε στα όνειρά μας καμία Κωνσταντινούπολη.( Στα όνειρά σας, μπορεί να μην την έχετε, την έχετε όμως στους εφιάλτες σας.Juan) Δεν θα αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά.
Οπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Open TV, Μαρία Ζαχαράκη, αναφερόμενος στο θέμα της Αγίας Σοφίας, την οποία οι Τούρκοι εθνικιστές θέλουν να μετατρέψουν σε τζαμί, έβαλε για άλλη μια φορά φρένο στις ορέξεις.
«Δεν πρέπει να μπαίνουμε σε τέτοια παιχνίδια, γιατί το κόστος για την Τουρκία θα είναι τεράστιο»«Δεν είναι πρόβλημα για εμάς, μπορούμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια, αλλά τί κόστος θα έχει αυτό; Δεν βρίσκω σωστό να τα εξηγήσω εδώ αυτά, αλλά αυτό θα έχει κόστος και το τίμημα θα είναι πολύ βαρύ για εμάς. Ας μην ξεχνάμε ότι σε πολλές χώρες του κόσμου έχουμε χιλιάδες τζαμιά. Άραγε όσοι το ζητούν αυτό, να γίνει τζαμί (η Αγία Σοφία), σκέφτονται τί θα συμβεί σε αυτά τα τζαμιά;», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος για να εξηγήσει στη συνέχεια ότι η αλλαγή καθεστώτος της Αγίας Σοφίας θα επιφέρει έντονες αντιδράσεις, ακόμη και εκδικητικές ενέργειες εναντίον τζαμιών σε όλον τον κόσμο.
Εσπευσε πάντως να χρυσώσει το χάπι λέγοντας ότι τουλάχιστον αυτή τη στιγμή μέσα στην Αγία Σοφία έχει δημιουργηθεί ένας χώρος ξεχωριστός για όποιον θέλει να πάει να προσευχηθεί και επίσης αρκετές φορές μέσα στο χρόνο διαβάζεται το κοράνι. «Για παράδειγμα έγινε μία έκθεση (στην Αγία Σοφία). Επίσης διαβάστηκε το Κοράνι. Έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή ακόμη και καθορισμένο μέρος για προσευχή», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Τέλος, δεν παρέλειψε να απαντήσει και στο μανιφέστο του Αυστραλού μακελάρη που έγραψε ότι δεν ταιριάζουν οι μιναρέδες στην Αγία Σοφία. «Οι παππούδες σου ήταν τόσο ισχυροί, που το επίπεδό τους δεν μπορείς να το φτάσεις καν. Βρε ανάγωγε, μάθε πρώτα τα όριά σου. Εσύ ακόμη δεν έχεις μάθει αυτό το έθνος. Ήρθε εδώ ο τύπος και περιηγήθηκε επί 43 ημέρες, έκανε βόλτες»είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.
pronews
"...Διακόσμηση κειμένου "  από το συνεργάτη μας Juan.