26.3.19

Κυβερνητικό μπάχαλο για το δώρο Πάσχα: Τσακαλώτος και Μαξίμου διαψεύδουν τον Πετρόπουλο

Διαψεύδουν το ενδεχόμενο να καταβληθεί έκτακτο επίδομα με τη μορφή δώρου Πάσχα σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, τόσο κυβερνητικές πηγές, όσο και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά και τα σενάρια που πυροδότησαν δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας, Τάσου Πετρόπουλου, την Τρίτη.

Ο Τ. Πετρόπουλος δήλωσε το πρωί της Τρίτης, ότι «ακούγεται και λένε πολλοί ότι θα δώσουμε εκτάκτως ένα επίδομα, διότι υπάρχει ένα μέρος που μπορούμε να δώσουμε».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «αυτές είναι αποφάσεις που σχεδιάζονται κεντρικά και ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει», αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο καταβολής επιδόματος, υπό τη μορφή δώρου Πάσχα σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.
«Πρώτη φορά το άκουσα. Ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο», απάντησε από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κληθείς να σχολιάσει αν τελικά υπάρχει στο σχεδιασμό της κυβέρνησης η καταβολή επιδόματος Πάσχα σε συνταξιούχους και εργαζόμενους στο Δημόσιο, ενώ αντίστοιχα κυβερνητικές πηγές δήλωναν ότι δεν υπάρχει κανένας τέτοιος σχεδιασμός.
Οι δηλώσεις Πετρόπουλου προκάλεσαν ακόμα μεγαλύτερο θόρυβο με δεδομένο το ανοικτό μέτωπο της κυβέρνησης με τους δανειστές για την α’ κατοικία, γεγονός που καθιστά σαφές ότι κάθε νέο μέτωπο δυσκολεύει τις διαβουλεύσεις.
pronews