22.3.19

Η Αχτσιόγλου δίνει άδεια διαμονής σε όλους τους παράνομους μετανάστες

Τη στιγμή που οι «Αρχές» συλλαμβάνουν μια 90χρονη γιατί πωλούσε… παντόφλες στη λαϊκή, την ίδια ακριβώς στιγμή η μοναδική κυβέρνηση στα χρονικά του τόπου που γίνεται αρωγός των αλλοδαπών και μετά των Ελλήνων αποφάσισε να δώσει άδεια διαμονής στους παράνομους μετανάστες.

Σε ένα ακατανόητο μήνυμά της στο διαδίκτυο η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, αναφέρει ότι δίνει άδεια μόνιμης διαμονής (προφανώς για να ακολουθήσει μετά η απόδοση ιθαγένειας) σε όλους τους αλλοδαπούς  «εργάτες γης».
Η δικαιολογία; Ότι επειδή κάποιοι παράνομοι μετανάστες στη Μανωλάδα έτυχαν δυσμενούς μεταχείρισης από εργοδότες για ανθρωπιστικούς λόγους όλοι οι «εργάτες γης» απανταχού στην Ελλάδα
«Σήμερα, μετά από δική μας παρέμβαση και αφού αξιοποιήσαμε κάθε διαθέσιμο εργαλείο, οι μετανάστες εργάτες γης μπορούν να λάβουν άδεια διαμονής», αναφέρει η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook.
«Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε δίπλα στους μετανάστες εργάτες γης της Μανωλάδας που έπληξε η πυρκαγιά της 7/6/2018 και διαμηνύσαμε ότι για εμάς δεν υπάρχουν αόρατοι εργαζόμενοι» επισημαίνει η κ. Αχτσιόγλου, σημειώνοντας ότι μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, η εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας έκρινε ότι οι μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα απασχολήθηκαν με ιδιαίτερα καταχρηστικούς όρους εργασίας και, ως εκ τούτου, δικαιούνται να λάβουν άδεια διαμονής για… ανθρωπιστικούς λόγους!
Βέβαια η υπουργός Εργασίας δεν διευκρινίζει εάν το συγκεκριμένο μέτρο αφορά μόνο όσους απασχολούνται στην Ηλεία ή αφορά όλους τους αλλοδαπούς στη χώρα και εάν αφορά τους «εργάτες γης» ή αφορά όλους όσους εργάζονται γενικώς.
Ακόμη δεν διευκρινίζει εάν αφορά όσους έχουν δουλέψει στο παρελθόν και δεν εργάζονται ή όσους δουλεύουν τώρα.
Να σημειωθεί πάντως η παροχή άδειας διαμονής έχει τυπικό και μόνο χαρακτήρα καθώς απελάσεις δεν γίνονται και για κανένα λόγο, οπότε δεν θα αλλάξει κάτι ουσιαστικά.
Ακόμη η υπουργός Εργασίας προχωρά σε επίδοση βοηθήματος σε αλλοδαπούς που έχουν πληγεί γενικώς…
«Με τον τρόπο αυτό, επίσης, καθίσταται εφικτό να χορηγήσουμε βοηθήματα και παροχές στήριξης στους πληγέντες μετανάστες εργάτες. Προστατεύουμε και στηρίζουμε έμπρακτα όλους τους εργαζόμενους της χώρας, Έλληνες και μετανάστες. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για τη βελτίωση των όρων εργασίας και την καταπολέμηση της παραβατικότητας στους χώρους δουλειάς», τονίζει η υπουργός Εργασίας.
Όσο για τους Έλληνες, ποιος νοιάζεται...
pronews