17.3.19

Γερμανοί αστυνομικοί στην Ελλάδα με την άδεια της "κυβέρνησης"


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Οι Γερμανοί ξανάρχονται και μετά από 72 χρόνια (από τον Οκτώβριο του 1944) Γερμανοί αστυνομικοί θα πατήσουν το πόδι τους ξανά στην Ελλάδα πάλι ως δυνάμεις κατοχής, με την ουσιώδη διαφορά ότι τώρα είναι προσκεκλημένοι!
Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Die Welt» Γερμανούς αστυνομικούς στέλνει το Βερολίνο στην Ελλάδα, αναφερόμενη στην σχετική απόφαση της κυβέρνησης του Βερολίνου στο πλαίσιο της ενίσχυσης των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.

«Γερμανοί αστυνομικοί θα σταλούν από την 1η Μαρτίου στην Ελλάδα κυβέρνηση προκειμένου να υποστηριχθούν οι προσπάθειες φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε», όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας Ντε Μεζιέρ αναφέρει η εφημερίδα.
Ο συμβολισμός είναι βαρύς. 72 χρόνια μετά την αποχώρηση της «Βέρμαχτ» οι Γερμανοί επιστρέφουν με άδεια της Ελληνικής κυβέρνησης.
«Η Μέρκελ ζητά από την Ε.Ε να μην εγκαταλείψει την Αθήνα», γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde»,»την στιγμή που χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν παγιδευμένοι στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων. Η κατάσταση παραμένει χαοτική στην περιοχή μετά την απόφαση της κυβέρνησης των Σκοπίων να κλείσει τα σύνορα στους Αφγανούς»
Η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal» αναφέρεται στην εύθραυστη πλέον κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα η οποία κινδυνεύει να μην επιβιώσει λόγω της εκρηκτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από το προσφυγικό εν μέσω δύσκολων διαπραγματέυσεων με τους δανειστές.
Η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά «Ελλάδα: Αυτή η xώρα παραμένει αντιμέτωπη με την κρίση της», και συνεχίζει λέγοντας ότι «η προσφυγική κρίση παραμένει μέχρι τώρα άλυτη».
«Χιλιάδες πρόσφυγες έχουν παγιδευτεί στην Ελλάδα και ο δρόμος ανάμεσα στις βαλκανικές χώρες είναι κλειστός», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.
«H Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στην προσφυγική κρίση, τον φόβο της χρεοκοπίας και την έκρηξη τουρισμού», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα «Bild», η οποία επιδιώκει να κατανοήσει πως θα λυθεί η δύσκολη «εξίσωση» της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, των διαπραγματεύσεων, του προσφυγικού και του τουρισμού.
«H Ευρώπη δεν μπορεί να επιτρέψει το Ελληνικό χάος», αναφέρει το βρετανικό δίκτυο «BBC», αλλά κατά βάθος όλοι γνωρίζουμε ότι όλα λέγονται απλά για να ειπωθούν.
Η απόφαση των Ευρωπαίων είναι σαφής: Θέλουν η Ελλάδα να «βουλιάξει» από δυστυχισμένους ανθρώπους. Άλλωστε επειδή γίνεται αυτό η Γερμανία πέτυχε το ακατόρθωτο. Να ικανοποιήσει τους Τούρκους συμμάχους της για συνδιαχείριση στο Αιγαίο μέσω… ΝΑΤΟ, και να επαναφέρει ένοπλους Γερμανούς στο Ελληνικό έδαφος μετά από 72 ολόκληρα χρόνια, πετυχαίνοντας έτσι να λύσει ένα ψυχολογικό σύμπλεγμα τόσων ετών.
Πάλι το Βερολίνο νιώθει ότι έχει υπό Κατοχή την χώρα και αυτή τη φορά έχει προσκληθεί, δεν είναι πλέον… εισβολέας.