23.3.19

Επιμένει ο Τσιρώνης: «Το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο - Εχετε άγνοια πατριδογνωσίας» - Οργή από τους πολίτες

Σε ρώτησε κανείς  κατά που πέφτει το Καστελόριζο; Τι παριστάνεις τον έξυπνο;Βρήκες τον κατάλληλο χρόνο για να χύσεις το δηλητήριό σου; Μόνος σου το σκέφτηκες
Έχεις δίκιο, δεν ξέρεις τι λες.Μας παρουσίασες ένα χάρτη 
στον οποίο δεν...χωράει το Καστελόριζο- λόγω μεγέθους!
Πάλι καλά που δεν μας είπες ότι το Καστελόριζο είναι στο...Βόσπορο!!! (λογοκρίθηκε μία φράση από τον εκδότη της Efenpress)
Juan
Επιμένει ο εκτός τόπου και χρόνου Γιάννης Τσιρώνης για το θέμα που έχει προκύψει με τις δηλώσεις του πως το Καστελόριζο δεν βρίσκεται στο Αιγαίο αλλά στην ανατολική Μεσόγειο.

Με την ανοχή  ( ή παρότρυνση) της ίδιας της κυβέρνησης, ο Γιάννης Τσιρώνης επιμένει στις δηλώσεις του ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο, υποτιμώντας τη νοημοσύνη των Ελλήνων. Λες και μόνον ο ίδιος γνωρίζει που βρίσκεται το νησί ή η Ρόδος ή η Στρογγύλη και η Ρω.
Με ένα tweet του και με την παρουσίασης ενός χάρτη ο κ. Τσιρώνης επιχειρεί να απαντήσει στον σάλο που προκλήθηκε εξαιτίας της άθλιας ή στην καλύτερη περίπτωση της ατυχούς δήλωσής του.
«Οι αντιδράσεις ορισμένων για τη γεωγραφική θέση του Καστελλόριζου είτε οφείλονται σε άγνοια πατριδογνωσίας, είτε φτάνουν στην πολιτική παράκρουση.
Θα αντιμετωπίσουμε άραγε καλύτερα την τουρκική προκλητικότητα εάν θεωρήσουμε και την Κέρκυρα νησί του Αιγαίου;», αναφέρει ο πρώην υπουργός παίζοντας με τις λέξεις και κάνοντας εξυπνακισμούς για τόσο ευαίσθητα εθνικά θέματα. 
Το γεγονός ότι η Τουρκία έχει «γκριζάρει» την περιοχή του Καστελόριζου και το γεγονός ότι τόση κουβέντα έχει γίνει για την ΑΟΖ στην περιοχή, δείχνει να μην νοιάζει τον Τσιρώνη. Στη λογική «εμείς οι προοδευτικοί συζητούμε τα πάντα, όλοι οι άλλοι είναι πατριδοκάπηλοι και εθνικιστές, ο Τσιρώνης ανοίγει θέματα που δεν θα έπρεπε καν να τα συζητά.
Ειδικά σε μια περίοδο όπου η Αγκυρα αμφισβητεί ανοικτά τεράστιες περιοχές και μιλά για «γαλάζια πατρίδα» μπορεί να βγαίνει ο κάθε Τσιρώνης και να κάνει μαθήματα γεωγραφίας; Και να επιμένει μάλιστα ότι είναι σωστός όταν τον έχουν «κράξει» όλοι; 


Οι αντιδράσεις ορισμένων για τη γεωγραφική θέση του είτε οφείλονται σε άγνοια πατριδογνωσίας, είτε φτάνουν στην πολιτική παράκρουση. Θα αντιμετωπίσουμε άραγε καλύτερα την τουρκική προκλητικότητα εάν θεωρήσουμε και την Κέρκυρα νησί του Αιγαίου;

22 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Σφοδρές αντιδράσεις για την δήλωση του πρώην υπουργού
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε στο Open ότι το Αιγαίο φθάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο και επέμεινε πως το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο.
 «Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα που φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Κοιτάξτε τον χάρτη. Το Καστελόριζο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο σταματάει κάπου… Υπάρχει μετά το Ικάριο και το Καρπάθιο. Επειδή υπηρέτησα στο... ναυτικό σας το λέω. Δείτε έναν χάρτη. Το Αιγαίο για παράδειγμα δεν είναι κάτω από την Κρήτη», συνέχισε.
Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος κάνει λόγο για ανεκδιήγητες απόψεις και υποστηρίζει ότι η ελαφρότητα, η επιπολαιότητα και η αγνοία της κυβέρνησης σε κρίσιμα εθνικά θέματα την καθιστούν πλέον επικίνδυνη.
Ο διεθνολόγος, Άγγελος Συρίγος με ανάρτηση του στο Twitter σχολιάζει:
«Επικίνδυνη η δήλωση του πρώην υπουργού κ. Τσιρώνη, καθώς απηχεί τουρκικές διεκδικήσεις.
Η Τουρκία επιδιώκει από το 2011 τη διάκριση μεταξύ Αιγαίου και Αν. Μεσογείου, διότι θέλει να απομονώσει το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης (Καστελόριζο) από τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά».
Στον πρώην υπουργό απαντά και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γ. Χατζημάρκος.
«Ναι, το Καστελλόριζο είναι στο Νότιο Αιγαίο ! Sorry Guys ...», έγραψε στο Twitter και πρόσθεσε:
«Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον κ. Τσιρώνη οτι η Γεωγραφία είναι προβολή της Ιστορίας στον Χρόνο».
Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον κ. Τσιρώνη οτι η Γεωγραφία είναι προβολή της Ιστορίας στον Χρόνο

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη George Hatzimarkos

Για το θέμα αυτό ο δήμαρχος του Καστελόριζου, Γιώργο Σαμψάκος είπε:
«Εμείς δηλαδή δεν ανήκουμε στο Αιγαίο; Δεν είμαστε στα Δωδεκάνησα; Που Ανήκουμε; Εμείς από παιδιά τραγουδάμε για το Αιγαίο και για την Ελλάδα. Μου κάνει τρομερή εντύπωση η δήλωση του κυρίου Τσιρώνη».
Και οι γείτονες σύντροφε αυτό ακριβώς έλεγαν, ότι το δηλαδή το Καστελόριζο ανήκει στη Μεσόγειο...!!!
Να ρωτήξω .... επικοινωνεί το κεφάλι σου με τη κάλτσα σου...??

Ρε, "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ" που σας χρειάζεται, ......... εθνομηδενιστές....!!!!!

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη SotMour

Την αρχή είχε κάνει ο βουλευτής
Δεν πέρασε πολύς καιρός κ ο πάντα κομψός δηλώνει "Η Τουρκία έχει δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο"
Δεν μας έφταναν όλα αυτά,έρχεται η σειρά τ οικολόγου "Το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο!Τι να κάνουμε τώρα

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Κoutsamanis Alex

Τάδε εφηΤσιρωνης ο σπουδαίοςγεωπολιτικός:Το Καστελοριζο γεωγραφικός δεν ανήκειστην Ελλαδα.Σκεφτειτε καλα ποιοι θασας εκπροσωπήσουν στη Βουλή

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη el.am

Οι απόψεις Τσιρώνη (ΣΥΡΙΖΑ) σε εκπομπή της tv ,ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει γεωγραφικά στο Αιγαίο,βρίσκονται στο.. επίκεντρο της αναθεωρητικής πολιτικής που ακολουθεί και η Τουρκία για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα & τις αμφισβητήσεις της για την ΑΟΖ και την Αιγ. ζώνη 12 ν.μ

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Michael Karamanos

:θα το ρισκάρουμε με την Τουρκία:το Καστελόριζο δεν ανήκει στην Τουρκία: έχει δικαιώματα η Τουρκία στο Αιγαίο κ Ανατολική Μεσόγειο:η Τουρκία είναι ιδανικό πρότυπο των λαών της Αραβικής Άνοιξης

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Πουτινα Ιρινα

Δηλώσεις Κατρούγκαλου «Η Τουρκία έχει δικαιώματα στη Μεσόγειο», ο Τσιρώνης στηρίζει τις επιδιώξεις της Τουρκίας για το Καστελόριζο ,το ΥΠΕΞ στηρίζει την τακτική της Τουρκίας στη Θράκη..!Πόσο μίσος για την Ελλάδα ;