23.3.19

Τουρκικό υπουργείο Άμυνας προς Ελλάδα: «Έχουμε τη θέληση και την αποφασιστικότητα να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας»

Είναι ώρα να βγεί και άλλο φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ να μας πει ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του!!!Juan
Επιμένει η Άγκυρα στα περί  ιδιοκτησίας του Αιγαίου και της Κύπρου όπως είχε πει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Σε υποτιθέμενη «διευκρινιστική» του δήλωση, χωρίς να διευκρινίσει τίποτα  το τουρκικό υπουργείο Άμυνας επιμένει αναφέρει πως η Τουρκία έχει τόσο τη θέληση όσο και στην αποφασιστικότητα να προστατέψει τα δικαιώματά της στην «Γαλάζια» της «Πατρίδα» χωρίς να ανασκευάζει τα περί  «Αιγαίου» και «Κύπρου» στο παραμικρό.
Τώρα το τουρκικό υπουργείο σε δήλωσή του αναφέρει:
«Ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε σε ομιλία του στις 21 Μαρτίου του 2019, ότι έχουμε την ευθύνη προστασίας και διατήρησης της ειρήνης στη δική μας "μπλε πατρίδα", έκτασης 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων».
Και προστίθεται μιλώντας για «παρερμηνεία» των δηλώσεών του από ορισμένα ΜΜΕ (τα οποία δεν κατονομάζει εάν είναι ελληνικά η τουρκικά) λέγοντας:
«Είναι λυπηρό να παρακολουθούμε ότι ορισμένα media απέτυχαν να αποδώσουν επακριβώς την ομιλία του.
Ενώ διαρκώς εκφράζουμε την άποψη ότι τα προβλήματα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να επιλύονται μέσω της ειρήνης και του διαλόγου, η Τουρκία έχει τη θέληση και την αποφασιστικότητα να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες» καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου.
Σημειώνεται πάντως πως ο Ακάρ είχε δηλώσει ευθαρσώς ότι 
«Μας ανήκει η Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος και η Κύπρος. Είναι περιοχές που βρίσκονται στη ζώνη του άμεσου ενδιαφέροντός μας και είναι περιοχές που είμαστε υπεύθυνοι για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την ειρήνη».
Για ποια "παρερμηνεία" μιλά ακριβός το τουρκικό υπουργείο;
Ειρωνείες των τουρκικών ΜΜΕ για το Α/Α σύστημα HISAR
Με ειρωνικά σχόλια ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η Ελλάδα σκέφτεται αυτό τον καιρό μόνο το σύστημα HISAR το οποίο φαίνεται να… φοβάται.
Αφορμή  η ολοκλήρωση των δοκιμών του συστήματος με «απόλυτη επιτυχία 100%» όπως λένε.


pronews
___________________
Απορία: Αυτοί που βγαίνουν εντεταλμένοι (;) να πουν συγκεκριμένα πράγματα εις βάρος της Εθνικής μας κυριαρχίας, δεν σκέπτονται το μέλλον τους; Δεν σκέπτονται ότι θα γραφούν στην Ιστορία δίπλα σε Πήλιους Γούσηδες, Εφιάλτες κ.λ.π.;
 Είναι τόσο αφελείς και προσκεκολλημένοι στο παρόν, στο κόμμα  και στη καρέκλα τους, τόσο κοντόφθαλμοι που λένε αυτά που λένε και μάλιστα χωρίς να τους έχει ρωτήσει κανείς; Είναι δυνατόν να το παίζουν "επιτήδειοι ουδέτεροι" και να μη στηρίζουν την ίδια τους τη πατρίδα;
 Ακόμα και δίκιο να είχαν σε ορισμένα που δηλώνουν, δεν θα έπρεπε -αν είχαν ίχνος πατριωτισμού- να τα λένε και μάλιστα δημοσίως. 
Θλίβομαι για την  "πολιτική" ύπαρξή τους.
Α. Αλεξανδρής