19.3.19

Πρωτοφανής τραγωδία στον Νέο Κόσμο: Μητέρα πέταξε το παιδί της από τον 5ο όροφο και βούτηξε στο κενό (φωτό)

Πρωτοφανής οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε στο Νέο Κόσμο το μεσημέρι της Τρίτης, καθώς μία μητέρα πήδηξε στο κενό από τον 5ο όροφο αφού πρώτα πέταξε το τεσσάρων ετών παιδάκι της!
Οπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, η τραγωδία συνέβη στις 4.30 το απόγευμα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, το μωράκι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και – όπως πιθανολογούν οι γείτονες – αυτή ήταν η αιτία που έσπρωξε την απελπισμένη μητέρα στο «απονενοημένο».
Η γυναίκα (νεαρής ηλικίας) έχασε ακαριαία τη ζωή της από την πτώση. Οι γιατροί αν και έδωσαν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή το παιδάκι, τελικά κατέληξε καθώς έφερε σοβαρότατα τραύματα από την πτώση.
Οπως αναφέρουν οι συγκλονισμένοι γείτονες, η πτώση του παιδιού ανακόπηκε από τα δέντρα που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο.
Το περιστατικό συνέβη επί της οδού Κατσαντώνη 10 και Ποριώτη.
Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.
Η αγωνιώδης προσπάθεια του πατέρα να φτάσει στο διαμέρισμα 
Την ώρα που η μάρτυρας προσπαθούσε να μεταπείσει την αυτόχειρα, ο σύζυγος και πατέρας μόλις είχε φτάσει κάτω από το σπίτι του. Σαν τρελός προσπάθησε να φτάσει στο διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου, όμως, σύμφωνα με μαρτυρίες η γυναίκα του είχε βάλει σύρτη και δεν μπορούσε να μπει. Χτύπησε σε διπλανό διαμέρισμα και προσπάθησε να περάσει στο μπαλκόνι του από εκεί. Δεν πρόλαβε....
Τί λέει αυτόπτης μάρτυρας
Γείτονες που αντιλήφθηκαν τις προθέσεις της, προσπάθησαν εναγωνίως να τη μεταπείσουν, χωρίς όμως να το καταφέρουν.
«Γύριζα με τα παιδιά μου στο σπίτι. Ακουσα φωνές μωρού και κλάματα. Γύρισα το κεφάλι μου και είδα μια γυναίκα να κρατά ένα παιδάκι έξω από τα κάγκελα. Της φώναξα "τί κάνετε εκεί;" Δεν μου απάντησε. Της ξαναφώναξα. Το παιδάκι έκλαιγε και φώναζε "θέλω τον μπαμπά μου".  Μου απάντησε ότι δεν βλέπω καλά, να βγάλω τα γιαλιά μου. Ρώτησα το γιο μου, που μου είπε ότι το μωρό ήταν έξω από τα κάγκελα», περιγράφει κλαίγοντας σχεδόν και υπό καθεστώς σοκ αυτόπτης μάρτυρας και προσθέτει:
«Γυρίζοντας να της ξαναμιλήσω είδα ότι πέταξε το παιδάκι. Γύρισα να καλύψω τη μικρή μου κόρη για να μην δει, και έτσι δεν είδα και εγώ το παιδάκι να πέφτει. Δεν ξέρω αν ο γιος μου το είδε, γιατί έβαλε τις φωνές. Εκρυψα τα παιδιά στη γωνία για να μη δουν. Αρχισα να της μιλάω, τι πρόβλημα έχεις, να σε βοηθήσω εγώ, πές μου. Αμέσως την είδα να βγάζει τα πόδια από τα κάγκελα και πήδηξε από την πλευρά της οδού Ποριώτη».
Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων για το θάνατο κοριτσιού 
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου Παίδων, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε διασωληνωμένο χωρίς σφυγμό, ενώ του έγινε προχωρημένη καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση χωρίς αποτέλεσμα.
«Κορίτσι ηλικίας 4,5 ετών διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στα ΤΕΠ του Γ.Ν.Π.Α «Π. & Α. Κυριακού» στις 17:00, διασωληνωμένο από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, άσφυγμο με κόρες σε μυδρίαση υπό καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Έγινε προχωρημένη καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση χωρίς αποτέλεσμα. Δηλωθείσα ώρα θανάτου 17:40»



pronews