19.3.19

Στοιχεία σοκ - Ενας ολόκληρος Στρατός δεν... υπηρετεί: 30.000 οι ανυπότακτοι - Μόλις το 25% παρουσιάζεται για στράτευση

Συγκλονιστικά στοιχεία για το μέγεθος των ανυπότακτων παρουσίασε ο ΥΕΘΑ, Ε.Αποστολάκης, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου για το νομοσχέδιο που κατατίθεται τον Απρίλιο στη Βουλή προς ψήφιση.

Ο ΥΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, μίλησε για 30.000 ανυπότακτους. Οπως γίνεται αντιληπτό, το νούμερο είναι συγκλονιστικό καθώς τα στοιχεία δείχνουν πως ουσιαστικά δεν υπηρετεί ένας ολόκληρος... Στρατός.
"Υπάρχουν 30.000 ανυπότακτοι καθώς παρουσιάζεται για στράτευση μόνο το 25% των στρατευσίμων"είπε ο ΥΕΘΑ, Ε.Αποστολάκης.
"Πρέπει να γίνουν τέτοιες κινήσεις ώστε οι στρατεύσιμοι που θα στρατευθούν στην ώρα τους να μην νιώθουν ότι έχουν απέναντί τους ένα εχθρικό κράτος" ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελου Αποστολάκη.
Αναφορικά με τα μέτρα που προβλεπουν οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος, προβλέπουν μεταξύ άλλων, την αναστολή της επιβολής διοικητικών και οικονομικών κυρώσεων έως το 2020. 
Παράλληλα ο ΥΕΘΑ ανέφερε πως η θητεία δεν μειώνεται. Παραμένει ως έχει σε Στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία.
Ο ΥΕΘΑ, Ε.Αποστολάκης τόνισε ότι το νομοσχέδιο κινείται στη λογική της "ανθρωποκεντρικής διοίκησης".
Για τους ΟΒΑ , ο ΥΕΘΑ, Ε.Αποστολάκης, είπε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα και αυτό το νόημα έχει η επιπλέον τριετία που δίνεται.
Επεσήμανε ότι το βασικό πρόβλημα των ΕΔ εντοπίζεται στις Ειδικές Δυνάμεις λόγω γήρανσης.
Το νομοσχέδιο κατατίθεται προς ψήφιση τον Απρίλιο.
Η διαβούλευση ολοκληρώθηκε χθες και υποβλήθηκαν 1075 σχόλια-παρατηρήσεις.
Για τους ΕΜΘ τελικά αποφασίστηκε να φθάνουν μέχρι τον αποστρατευτικό βαθμό του Υπολοχαγού, αλλά ταυτόχρονα θα μπορούν να μένουν ως ΕΟΘ μέχρι τη συμπλήρωση του 58ου έτους της ηλικίας τους.

Ρυθμίσεις υπάρχουν για τις μεταθέσεις των τρίτεκνων ενώ ρυθμίζεται και το θέμα των ανασφάλιστων δικαιούχων και της νοσηλείας τους στα στρατιωτικά νοσοκομεία.
pronews