8.2.19

Αποκλειστικό βίντεο από το χάος λόγω γρίπης στο «Γεννηματάς» (vids)

Εικόνες χάους διαδραµατίστηκαν την Πέμπτη (7/2) το µεσηµέρι στο Γενικό Κρατικό Νοσοκοµείο «Γ. Γεννηµατάς», οπότε ξεκινούσε η γενική του εφηµερία, λόγω της γρίπης
Εκατοντάδες ασθενείς, µεταξύ αυτών και πολλοί µε έντονα συµπτώµατα γρίπης, στριµώχνονταν στους διαδρόµους προκειµένου να εξυπηρετηθούν. Η αναµονή για να βρεθεί διαθέσιµος γιατρός µεγάλη, ενώ δεν αποφεύχθηκαν οι εντάσεις.

Πώς θα µπορούσε, άλλωστε, η εικόνα του χάους και της ταλαιπωρίας να µη συνοδευτεί από τον έντονο εκνευρισµό των ασθενών, οι οποίοι δεν µπορούσαν να εξυπηρετηθούν.
Χρειάστηκε, µάλιστα, να παρέµβει και άντρας της ιδιωτικής εταιρείας φρούρησης, προκειµένου να ηρεµήσουν τα πνεύµατα, αφού οι ασθενείς άρχιζαν να διαµαρτύρονται έντονα εναντίον του προσωπικού.

Σκηνικό χάους: «Έβηχαν ο ένας πάνω στον άλλο»

«Χθες δημιουργήθηκε μεγάλος πανικός και συνωστισμός. Μόλις βγήκαν στα κανάλια και είπαν ότι πέθανε κόσμος από τη γρίπη», είπε η Ματίνα Παγώνηπρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στο Open TV.
Η μισή Αθήνα πέρασε χθες από το Γενικό Κρατικό. Όποιος παρουσίαζε κάποιο σύμπτωμα πήγαινε στο νοσοκομείο» τόνισε αναφορικά με την χαοτική κατάσταση που δημιουργήθηκε στο «Γ. Γεννηματάς».
Δίνοντας οδηγίες είπε ότι «το πρώτο 24ωρο το παρατηρούμε, δεν παίρνουμε φάρμακα. Περιμένουμε μία ημέρα και μετά καλούμε τον οικογενειακό γιατρό».
Μέσα στο νοσοκομείο ήταν στην υποδοχή ο κόσμος όλος. Αυτοί που είχαν καρκίνο, αυτοί που είχαν παγκρεατίτιτδα, αυτοί που είχαν γαστρορραγία κι αυτοί που είχαν γρίπη. Καταλαβαίνετε λοιπόν τι έγινε. Συνωστισμός. Κι ο συνωστισμός είναι το χειρότερο. Μην ξεκινάμε από το σπίτι μας να βγούμε αν δεν αισθανόμαστε καλά να πάμε στο νοσοκομείο. Γινόταν πανικός. Πήγαιναν να δουν τους συγγενείς τους κι έβηχαν οι μισοί πάνω στους άλλους μισούς. Ένας χαμός».
Για τα παιδιά η παιδίατρος Λιάνα Πολυχρόνη, είπε: «Όταν κάποιο παιδί εμφανίζει συμπτώματα γρίπης ή πυρετό, θα πρέπει να κρατιέται στο σπίτι. Με γρίπη πρέπει να μένει σπίτι τρεις με επτά μέρες. Κάποιοι γονείς ωστόσο, που δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τα στέλνουν στο σχολείο κι έτσι κολλάει το ένα το άλλο».
Για τις ηλικίες που πρέπει να εμβολιάζονται τα παιδιά που είναι υψηλού κινδύνου. Περιμένουμε κορύφωση τις επόμενες 10 εβδομάδες, οπότε ακόμα και τώρα πρέπει να γίνουν εμβόλια. Και στα παιδιά και στο γύρω περιβάλλον.
ethnos.gr