19.2.19

Πρωτοφανές: Διπλωματικό επεισόδιο Eλλάδας-Κύπρου προκάλεσε Έλληνας υφυπουργός - Οργή Ν.Αναστασιάδη

Πρόεδρε, μην τους παρεξηγείς. Είναι όλοι άσχετοι και το παίζουν αριστεροί, γι αυτό κάτι πρέπει να πούν!Juan
 Διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας-Κύπρου κατάφερε να προκαλέσει Ελληνας υφυπουργός Γιώργος Δημαράς με τις απίθανες δηλώσεις που έκανε κατά την επίσκεψη του στην Λεμεσό.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς έκανε στην Κύπρο μαθήματα σεβασμού του περιβάλλοντος, προκαλώντας την οργή του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος έδωσε οδηγίες για επίσημη διαμαρτυρία στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Λευκωσία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χαραυγή» ο Γιώργος Δημαράς που επισκέφθηκε την Λεμεσό, είδε τα ψηλά κτήρια που χτίζονται και έκανε λόγο για «πολεοδομικό ανορθολογισμό που οδηγεί σε χαοτικές καταστάσεις».
Μάλιστα δεν έμεινε μόνο στα θέματα περιβάλλοντος.
Έθιξε επίσης και την οικονομική πτυχή του θέματος, λέγοντας ότι αυτά τα ψηλά και πολυτελή κτίρια δεν κατασκευάζονται από μικρές επιχειρήσεις, «αλλά βοηθάνε στη συγκέντρωση του πλούτου σε πολύ λίγα χέρια», ενώ σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να αγνοούμε κι από που προέρχονται αυτά τα κεφάλαια».
Ti ακριβώς εννοεί εδώ ο Γ.Δημαράς; Ή μάλλον τι υποννοεί; 

Οι δηλώσεις του Γιώργου Δημαρά εξόργισαν τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος δεν τον δέχθηκε σε προγραμματισμένη επίσκεψη ενώ έδωσε οδηγίες και στον Κύπριο υπουργό Γεωργίας να ακυρώσει τη συνάντηση τους και να προχωρήσει σε διάβημα στην πρεσβεία της Ελλάδας στην Λευκωσία.
pronews