8.2.19

Απόρριψη των αιτήσεων αντισυνταγματικότητας ΑΝΕΛ και Χ.Α. για ΠΓΔΜ-ΝΑΤΟ


Απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια, από όλα τα κόμματα πλην των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής, οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας επί του νομοσχεδίου με το οποίο κυρώνεται το Πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, τις οποίες κατέθεσαν το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσης Αυγής.
Με διαφορετικό σκεπτικό επί των προτάσεων εκ μέρους των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά (από τους ΑΝΕΛ) και Ιω. Αϊβατίδη (ΧΑ) και οι δύο αιτήσεις συνέκλιναν στο αίτημα να διεξαχθεί η ψηφοφορία με την αυξημένη πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής, στη βάση του άρθρου 28 παρ. 2.
Για μεν την ένσταση της ΧΑ, τόσο ο αντιλέγων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κοντονής, όσο και οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων, Ν. Δένδιας (ΝΔ), Αν. Λοβέρδος (ΔΗΣΥ), και Θ. Παφίλης, δήλωσαν ότι παρέλκει η συζήτηση, για, δε, την ένσταση των ΑΝΕΛ την απέρριψε η πλειοψηφία των κομμάτων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
defence-point
_________________________
Τελικά, φαίνεται, ότι όλοι "δουλεύουν" υπέρ της Χρυσής Αυγής. Προκειμένου να μη δυσαρεστήσουν το κοινό  "αφεντικό" τους, κάνουν ό,τι τους επιβάλλει.
Οι εικονικοί τσακωμοί μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ  δεν πείθουν πλέον, παρά μόνο τους αφελείς και εκείνους που ακολουθούν, αναγκαστικά, το "μη χείρον βέλτιστον" και υποστηρίζουν το λιγότερο χειρότερο κόμμα.
Όσον αφορά τον κ. Καμμένο, απλά τετέλεσται.
A. Αλεξανδρής