20.2.19

Ολοκληρωτική ήττα: Κατοχυρώθηκε και το επίθετο «μακεδονικός» στους Σκοπιανούς από τον ΟΗΕ - Τι απέμεινε στην Ελλάδα;

@@&@@%  # @@@@@ Juan (κωδικοποιημένες βρισιές!!!)
Η Ελλάδα έχασε ακόμα και τον επιθετικό προσδιορισμό «μακεδονικός-κή», λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς οι Σκοπιανοί το κατοχύρωσαν στο πλαίσιο του ΟΗΕ τα Σκόπια, σύμφωνα με τα στοιχεία που ήδη δημοσιεύθηκαν στην επίσημη Υπηρεσία του ΟΗΕ για την «ορολογία», που αποτελούν την «κάρτα-ταυτότητα» των κρατών-μελών του.

Εν ολίγοις στην Ελλάδα δεν απέμεινε τίποτα παρά να αποκαλείται Μακεδονία το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Ελλάδας ως περιφέρεια!
Και ποιος μας εγγυάται ότι πολύ σύντομα οι Σκοπιανοί δεν θα μας επιβάλλουν πάλι διαμέσου του ΟΗΕ να αλλάξουμε ακόμα και το όνομα της περιοχής αφού εν τέλει όλα τα παράγωγά του ονόματος περνούν υπό σκοπιανή χρήση και κυριότητα
Με τη δημοσίευση στην Υπηρεσία UNTERM του ΟΗΕ τα νέα «στοιχεία» του κράτους με το νέο πλέον όνομά του αποτελούν σημείο αναφοράς για όλο τον κόσμο, κρατικούς φορείς, διεθνείς οργανισμούς, ιδιωτικούς φορείς, επιχειρήσεις, ιδιώτες κ.ά. και για τον λόγο αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία ότι και με το νέο αυτό «προφίλ» επιτείνεται η σύγχυση προ όφελος φυσικά της γειτονικής χώρας για την χρήση του όρου «μακεδονική» και την ύπαρξη «Μακεδόνων» που μιλούν τη «μακεδονική» γλώσσα …
Σε πολύ λίγα χρόνια κανείς στον πλανήτη δεν θα πιστεύει ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες και ο Μ.Αλέξανδρος ήταν Έλληνες διότι απλούστατα η πλειονότητα των κατοίκων του είναι παντελώς άσχετη από Ιστορία και γενικότερα από γενική μόρφωση.
Έτσι ενώ μέχρι τώρα ο επιθετικός προσδιορισμός (adjective) ήταν «της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας», όπως ήταν και η ονομασία του κράτους, τώρα στο «της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» και «της Βόρειας Μακεδονίας» προστίθεται και η δυνατότητα χρήσης του «μακεδονική».
Η παραπομπή που υπάρχει επικαλείται τη Συμφωνία των Πρεσπών και το παράθυρο που έχει αφήσει ανοιχτό για τη χρήση του όρου «μακεδονική-ός» από ένα ευρύτατο φάσμα φορέων, οντοτήτων και δραστηριοτήτων που προέρχονται ή έχουν σημείο αναφοράς τη γειτονική χώρα.
Η επισήμανση που υπάρχει αναφέρει τα εξής:
«Οι επιθετικοί προσδιορισμοί στο κράτος, στα επίσημα όργανά του και σε άλλες δημόσιες οντότητες, καθώς και σε ιδιωτικές οντότητες και φορείς που συνδέονται με το κράτος, έχουν ιδρυθεί με νόμο και υποστηρίζονται οικονομικά από το κράτος για δραστηριότητες στο εξωτερικό, θα πρέπει να ευθυγραμμίζονται με το επίσημο όνομα ή το σύντομο όνομα που είναι «της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» ή «της Βόρειας Μακεδονίας».
Αλλες επιθετικές αναφορές που περιλαμβάνουν το «Βόρειο Μακεδονική-ός» ή «Μακεδονική-ός» δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις.
Άλλες επιθετικές χρήσεις, περιλαμβανομένων αυτών που αναφέρονται για ιδιωτικές οντότητες και φορείς που δεν συνδέονται με το κράτος και δημοσιές οντότητες, δεν έχουν ιδρυθεί με νόμο και δεν έχουν οικονομική στήριξη από το κράτος για δραστηριότητες στο εξωτερικό, μπορεί να είναι «μακεδονική». Η επιθετική αναφορά επίσης για δραστηριότητες μπορεί να είναι «μακεδονική». Αυτό ισχύει με την επιφύλαξη της διαδικασίας που θεσπίστηκε με την τελική συμφωνία σχετικά με τις εμπορικές ονομασίες, τα εμπορικά σήματα και τις επωνυμίες και τα σύνθετα ονόματα των πόλεων που υπάρχουν κατά την ημερομηνία υπογραφής της τελικής συμφωνίας».
Η UNTERM αναφέρει επίσης ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τεθεί σε ισχύ από τις 14 Φεβρουαρίου και οι κωδικοί ISO της χώρας παραμένουν οι ίδιοι (ΜΚ-MKD), κάτι που προβλέπεται από τη συμφωνία και η γλώσσα φυσικά είναι η «μακεδονική».
Ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση, η οποία φυσικά ευνοεί τις επιδιώξεις για προβολή της «μακεδονικής» ταυτότητας, είναι ότι στην ένδειξη «κάτοικοι» (της χώρας) η αναφορά είναι «Μακεδόνας/πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας».
Αυτό που αλλάζει είναι η ονομασία του νομίσματος, που πλέον ονομάζεται «δηνάριο της Βόρειας Μακεδονίας», αλλά επειδή κανείς δεν ασχολήθηκε με το ζήτημα αυτό στη διαπραγμάτευση της συμφωνίας το σύμβολο του νομίσματος (όπως αναγράφεται στις διεθνείς αγορές, στα ανταλλακτήρια, στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα) παραμένει το ίδιο, «Mden»(Macedonian denar).
Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα των Σκοπιανών; Πολύ απλά κάποιοι φιλοσκοπιανοί τύπου «Ουράνιο Τόξο» θα επιδιώξουν να αναδείξουν θέμα ανύπαρκτης εθνικής «μακεδονικής» μειονότητας το οποίο όμως από την στιγμή που το όνομα και τα παράγωγά του θα τα χρησιμοποιούν τα Σκόπια, στο μέλλον θα γίνει εν τέλει πιστευτό από την διεθνή κοινότητα.
Τα πάντα στην ζωή είναι «ρευστά» και κυρίως θέμα πίστης. Η πίστη και η αντίληψη είναι αυτά που αλλάζουν την πραγματικότητα όπως απέδειξαν άλλωστε οι Αϊνστάιν και Χάιζενμπεργκ με τις Θεωρίες της Σχετικότητας και της Αβεβαιότητας.
Τίποτα δεν μένει για πάντα, όλα αλλάζουν και κάποιος πρέπει να υπερασπίζεται την ύπαρξή του κυρίως με δική του νοητική προσπάθεια διότι η επιβίωση είναι πάνω απ'όλα «a state of mind»
pronews