4.2.19

Τα έσπασαν «ανήλικοι» αλλοδαποί στο Φυλάκιο Έβρου: Κατέστρεψαν τα πάντα

.
 Αφού έκαψαν τα στρώματα,ας κοιμηθούν στο χώμα.Πρόβλημά τους.Αν και το "φάρμακο" είναι άλλο...
Juan

Ένταση επικράτησε για δύο ώρες στο κέντρο υποδοχής προσφύγων και μεταναστών (σ.σ. τώρα τους υποδεχόμαστε)  στο Φυλάκιο Έβρου, όταν ασυνόδευτοι (δήθεν) "ανήλικοι" εξεγέρθηκαν σπάζοντας παράθυρα και καίγοντας στρώματα, διαμαρτυρόμενοι για πολύμηνη παραμονή τους στο κέντρο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. (ποιος τους κάλεσε; Ας έμεναν στη χώρα τους)
Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έσβησαν τις φωτιές, ενώ ήδη  έγιναν τυπικές (για να ...έχουμε να λέμε) προσαγωγές.
Όλα ξεκίνησαν στις 5 το απόγευμα. Περίπου 50 ασυνόδευτοι «ανήλικοι» πάνω από 15 χρόνων, ή τουλάχιστον έτσι δηλώνουν καθώς οι περισσότεροι είναι ενήλικοι, οι οποίοι ζουν σε έναν χώρο τους τελευταίους δύο έως τρεις μήνες, άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα.
Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, έσπαζαν τζάμια, λάμπες, κατέστρεψαν ηλεκτρολογικό εξοπλισμό και πυρπόλησαν στρώματα, σαν να ήταν στην πατρίδα τους.
Μάλιστα πυρπολήθηκε ένα κοντέινερ με στρώματα, τη φωτιά στο οποίο έσβησαν οι αστυνομικοί.
Η κινητοποίηση των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων περιόρισε τις αντιδράσεις και τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν λίγο μετά τις 7 το βράδυ. Οι αστυνομικοί εξακολουθούν να διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό των συμμετεχόντων στις ταραχές, αλλά και να τους βρουν οι επιπτώσεις θα είναι ανύπαρκτες.
pronews