24.2.19

«Χρυσή Αυγή, η μοναδική ελπίδα για ελευθερία, αποκατάσταση της εθνικής τιμής και της αξιοπρέπειας


Άρθρο του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου, στην εθνική εφημερίδα "Εμπρός"

“Απορώ για το θράσος σας να μιλάτε για το Σύνταγμα. Παριστάνετε τους σοσιαλδημοκράτες, αλλά πίσω από το λακάρισμα αυτής της σοσιαλδημοκρατίας -την οποία μπολιάσατε με μπόλικα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πολλές δηλώσεις καλής συνεργασίας με το ΝΑΤΟ- πίσω από αυτή τη λάκα της σοσιαλδημοκρατίας παραμένει ο μπολσεβίκος που δεν πιστεύει σε καμία ελευθερία και σε καμία Δημοκρατία.


Προ ημερών είχατε οργιστεί γιατί κάποιοι πολίτες όχι μόνο στη Μακεδονία, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα αντιδρούσαν για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και τους καταγγείλατε λίγο πολύ ως τρομοκράτες.

Και όμως, τρομοκρατική επίθεση έγινε κατά των γραφείων της Χρυσής Αυγής τα ξημερώματα της Δευτέρας 11 Φεβρουαρίου από τους γνωστούς αγνώστους του «κόκκινου» παρακράτους που δεν συλλαμβάνετε ποτέ. Καήκαν πολιτικά γραφεία. Και συμπτωματικά αυτή η επίθεση έγινε την ίδια στιγμή που ένα ολόκληρο σύστημα δηλώνει έντρομο από την άνοδο της Χρυσής Αυγής.

Στο ίδιο γραφείο είχε γίνει επίθεση τον Ιούνιο του 2017. Είχαμε επιστήσει την προσοχή στις αρμόδιες Αρχές, αλλά δεν έδωσαν καμία σημασία.

Έχουμε όμως εδώ μία διαμάχη. Από τη μια, η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται στον ΣΥΡΙΖΑ και λέει ότι συνεργάζεται με την Χρυσή Αυγή και είναι χορηγός της Χρυσής Αυγής. Από τον ΣΥΡΙΖΑ πάλι εκτοξεύονται βέλη προς τη Νέα Δημοκρατία ότι ενισχύει τη Χρυσή Αυγή. Μην τσακώνεστε. Δεν την ενισχύει ούτε η Νέα Δημοκρατία ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ελληνικός λαός την ενισχύει.

Εχουμε στοιχεία ποιοτικά στις πολιτικές έρευνες, που θα έπρεπε να σας προβληματίσουν, όπως το γεγονός ότι δεύτερο κόμμα στους νέους στις ηλικίες από δεκαεπτά έως τριάντα τεσσάρων ετών είναι η Χρυσή Αυγή, όπως και ότι πρώτο κόμμα στους αγρότες, με ποσοστό μεγαλύτερο του 20%, είναι η Χρυσή Αυγή. Αυτό δεν το έκανε ούτε η Νέα Δημοκρατία ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το έκαναν οι αγωνιστές της Χρυσής Αυγής και ένας ολόκληρος λαός που βλέπει κάτω από τα λάβαρά μας τη μοναδική ελπίδα για ελευθερία, για αποκατάσταση της εθνικής τιμής και της αξιοπρέπειας.

Σε όλους εσάς απαντά ο στρατηγός Μακρυγιάννης, που τον καπηλεύτηκε κατά κόρον η Αριστερά, ο οποίος εκείνα τα δύσκολα χρόνια της βαυαροκρατίας είχε γράψει τα εξής: «Και βγήκαν τώρα κάποιοι δικοί μας κυβερνήτες Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να μας σβήσουν την Aγία Πίστη, την Ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα ορθόδοξο». Αυτά έλεγε ο στρατηγός Μακρυγιάννης, τον οποίον καπηλεύεσθε, και θα πρέπει να αναλογιστείτε ότι αυτά που κάνετε είναι πύργος στην άμμο.

Δεν θα ψηφίσουμε την αναθεώρησή σας και ελπίζουμε κάποτε να έχουμε την πλειοψηφία, να ψηφιστεί εδώ ένα Σύνταγμα στο οποίο θα καταργηθεί η εναλλακτική θητεία, θα καταργηθεί το άρθρο 28 για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Πιστεύουμε σε μια Ελλάδα ελεύθερη και όχι σε ένα προτεκτοράτο. Και προτεκτοράτο είναι ένα κράτος που με νόμο μπορεί να εκχωρεί την εθνική του κυριαρχία.

(Από την ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος)


Γραφείο Τύπου Χρυσής Αυγής