3.2.19

Σενάρια για υπουργοποίηση... Χρυσοχοϊδη σε μια (μελλοντική) κυβέρνηση Μητσοτάκη!!!


Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Το όνομα του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη έχει αρχίσει να κάνει και πάλι τον γύρο των δημοσιογραφικών γραφείων εσχάτως, ως… μελλοντικού υπουργού του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα σενάρια είναι γνωστά, παλιά και επίμονα.
Ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, γαλουχημένος σε μια μεγάλη πολιτική οικογένεια, κατανοεί την εκλογική ζημιά που θα προκαλούσε στη Νέα Δημοκρατία μια πιθανή προεκλογική συμπόρευση με ηχηρά ονόματα της σημιτικής πτέρυγας του παλαιού ΠΑΣΟΚ, όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και η Άννα Διαμαντοπούλου.
Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα εξετάσει την ενεργητική αξιοποίησή τους, σε μια μελλοντική κυβέρνησή του, όταν θα χρειαστεί να συγκροτήσει ένα σχήμα κρούσης, το οποίο θα κληθεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις και να προωθήσει μέτρα που θα έχουν πολιτικό κόστος.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης προβάλλεται ήδη, από στελέχη που κινούνται πέριξ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως η ιδανική περίπτωση για να αναλάβει το… ξεχαρβάλωμα των Εξαρχείων, δηλαδή να επιλεγεί ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε μια αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ, στην οποία θα αξιοποιηθούν και άλλες πολιτικές και ιδεολογικές δυνάμεις.
http://ysterografa.gr
____________________
Ευτυχώς που διαβάζουμε και διασκεδαστικές "ειδήσεις"!
Μόνο ένας -τουλάχιστον- άσχετος θα έκανε υπουργό του έναν που είχε την -πάλι τουλάχιστον- αφέλεια να δηλώσει δημοσίως ότι υπέγραψε το μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει γιατί, λέει, είχε άλλες δουλειές να ασχοληθεί!!!
Όσο για τη 17 Νοέμβρη, δεν ξέρουμε κανέναν υπουργό να ορμάει επικεφαλής αστυνομικών δυνάμεων και να την "πιάνει"! 
Αλλοι την έπιασαν και άλλος πήρε τη δόξα! Στο τέλος θα μας πει ότι η αστυνομία ήταν απλός παρατηρητής, του 'Σερλοκ Χολμς"!
Juan