3.2.19

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σε δημοψήφισμα ανήμερα των ευρωεκλογών πάει η Γαλλία; - Δεν αντέχει άλλο ο Ε.Μακρόν

Τα «Κίτρινα Γιλέκα» έχουν αφήσει το στίγμα τους στη γαλλική κοινωνία με τις έντονες διαμαρτυρίες τους απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Πληροφορίες από τη Γαλλία κάνουν λόγο για σκέψεις του Εμανουέλ Μακρόν για διενέργεια δημοψηφίσματος, σε μία απόπειρα να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος εξετάζει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν σε μια προσπάθεια να επιλύσει την κοινωνικο-οικονομική κρίση, η οποία προκάλεσε το κύμα διαδηλώσεων των "Κίτρινων Γιλέκων" σε εθνικό επίπεδο. 
Αξιωματούχοι έχουν ήδη ξεκινήσει προετοιμασίες για τη διενέργειά του σε περίπτωση που ο πρόεδρος δώσει το 'πράσινο φως', αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Journal du Dimanche επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το ζήτημα.
Σύμφωνα με τις πηγές, ο Μακρόν εξετάζει πιθανή διοργάνωση του δημοψηφίσματος στις 26 Μαϊου, την ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογώνκαι οι πιθανότητες να συμβεί αυτό τη συγκεκριμένη ημέρα είναι "πολύ μεγάλες", σύμφωνα με το έντυπο.
Οι πηγές επισημαίνουν ότι η υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τις εκλογές στο γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών -υπεύθυνη και για τα δημοψηφίσματα- έχουν ήδη κρατήσει τους φακέλους και τα ψηφοδέλτια που χρειάζονται για το δημοψήφισμα και αναμένουν το "πράσινο φως" από τον πρόεδρο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μακρόν είναι σχεδόν αποφασισμένος για το δημοψήφισμα,ωστόσο το έντυπο δεν δημοσιεύει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ίδιο το δημοψήφισμα.

Another journalist wounded due to police violence during in ...

A journalist filming clashes between police forces and was wounded and collapsed after he was hit by a tear gas capsule thrown by policemen

pronews.gr