7.2.19

«Σάλος» με τις επιχορηγήσεις της Νοτοπούλου - Λεφτά υπάρχουν στο ΥΜΑΘ

Θύελλα αντιδράσεων προκαλούν οι επιχορηγήσεις που δίνει αφειδώς η Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου
Για «φαύλο παλαιοκομματισμό» και «κρατικοδίαιτο πολιτικό καθεστωτισμό» κατηγορούν την υπουργό Μακεδονίας Θράκης και υποψήφια Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και συνυποψήφιοί της.

Αιτία οι επιχορηγήσεις που μοιράζει -ως υπουργός- σε δεκάδες φορείς της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Μερικά παραδείγματα επιχορηγήσεων:
  • στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γέφυρας, για να οργανώσει γιορτή προς τιμήν του Αγίου Τρύφωνα
  • 5.000 ευρώ δόθηκαν στον όμιλο Φίλοι ΕΡΤ Σερρών, για να οργανώσει Γιορτή Τέχνης
  • 4.000 ευρώ στην «Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Νομού Θεσσαλονίκης» για τη διοργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης – έκθεσης γλυπτικής
  • στο σωματείο «Αστέρι» που έχει ως στόχο έχει να κατασκευάσει Μουσείο Παπουτσιού στη Θεσσαλονίκη
  • 7.000 ευρώ στον αθλητικό σύλλογο ΜΕΑΣ Τρίτων, για τη διοργάνωση νυχτερινού ημιμαραθώνιου.
Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, δήλωσε νωρίτερα σήμερα: «Εκατό μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές, να είσαι υποψήφιος δήμαρχος σε μια πόλη, τη Θεσσαλονίκη, και να κατέχεις αξίωμα υπουργικό, όπως η κυρία Νοτοπούλου, και να μοιράζεις – δεν έχει σημασία με ποιες διαδικασίες, τα χρήματα αυτά τα συγκεκριμένα – είναι μια ένδειξη φαύλου παλαιοκομματισμού που εμφανίζεται δυστυχώς ως μια πρακτική από νέο άνθρωπο».
Την άμεση παραίτηση της κυρίας Νοτοπούλου ζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Μέσω γραπτής δήλωσης υπογράμμισε πως από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της υφυπουργού έως και σήμερα έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες και «όχι μόνο δεν έχει παραιτηθεί, αλλά φαίνεται πως οργανώνει την προεκλογική της καμπάνια μέσα από το Διοικητήριο απολαμβάνοντας όλες τις παροχές και τις ευκολίες που της προσδίδει η θέση αυτή». Όπως τόνισε ο κ.Ζέρβας, «οι πρακτικές αυτές, εκτός του ότι υποτιμούν βάναυσα τον λαό της Θεσσαλονίκης, αντιστοιχούν στις χειρότερες παραδόσεις κομματισμού και κρατικοδίαιτου πολιτικού καθεστωτισμού και δεν ταιριάζουν σε πολιτικούς που ευαγγελίζονται το νέο και το διαφορετικό».
Απαντώντας το απόγευμα η Κατερίνα Νοτοπούλου σημείωσε πως «η διαδικασία της δημοσίευσης ανοιχτής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς όλους τους δυνητικά δικαιούχους ακολουθήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία των χρηματοδοτήσεων του υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας- Θράκης), σε ό,τι αφορά τα κεφάλαια που διατέθηκαν για τις δράσεις στήριξης της νεολαίας».
«Προφανώς δεν είναι λίγοι όσοι είχαν συνηθίσει εδώ και δεκαετίες στις απευθείας χρηματοδοτήσεις σε ημέτερους και τώρα αντιδρούν. Εμείς, βάλαμε τέλος στις απευθείας χρηματοδοτήσεις μόνο για τους ψηφοφόρους των υπουργών. Διασφαλίζουμε τη διαφάνεια στο ΥΜΑΘ. Διασφαλίσαμε ισότιμη πρόσβαση και αξιοκρατία στην αξιολόγηση. Όσοι και όσες νοσταλγούν το ΥΜΑΘ ως πολιτικό μαγαζί, θα μείνουν με τις αναμνήσεις» υποστηρίζει η κυρία Νοτοπούλου.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της κυρίας Νοτοπούλου, μεταξύ των φορέων που οι προτάσεις τους επιλέχθηκαν είναι ο «Φάρος του Κόσμου», το Σωματείο αποκατάστασης και ειδικής αγωγής ΑμεΑ «ο ΣΩΤΗΡ», ο Σύλλογος Erasmus του ΑΠΘ, ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, το Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης, το Περπατώ Ροδόπης, κ.α.
«Όποιος θεωρεί τη στήριξη αυτών των δράσεων ψηφοθηρία ενώ τόσα χρόνια δεν είχε μιλήσει για κατασπατάληση χρήματος και εξουσίας από το ΥΜΑΘ, τον αφήνουμε στην κρίση του κόσμου»καταλήγει η κυρία Νοτοπούλου.
pronews.gr