24.2.19

Θα μαζέψει κανένας, επιτέλους, τον Ρουβίκωνα; Γυαλιά – καρφιά κατάστημα


Νέα επίθεση πραγματοποίησαν στις 06.10 το πρωί οι αναρχικοί του Ρουβίκωνα, αυτή τη φορά σε εκπτωτικό κατάστημα, στην οδό Πειραιώς 76. Περίπου 10 άτομα, που φορούσαν κράνη μοτοσικλετών έσπασαν με βαριοπούλες τα τζάμια της εισόδου και πέταξαν μπογιές.

Λίγο αργότερα η αναρχική ομάδα ανήρτησε κείμενο με το οποίο αναλαμβάνει την ευθύνη για την ενέργεια σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς και βίντεο με την επίθεση. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αιτία της «παρέμβασης» είναι ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι από αυτές που προσπαθούν να καθιερώσουν την εργασία τις Κυριακές. Από την αστυνομία έγιναν οκτώ προσαγωγές. Οι προσαχθέντες εξετάζονται στην Κρατική Ασφάλεια που διενεργεί προανάκριση.
defencepoint
Επανερχόμαστε στο θέμα αυτό, σήμερα.Είναι δυνατόν στην οδό Πειραιώς και σε κεντρικά σημεία να σουλατσάρουν ανενόχλητα τα  "πνευματικά" τεκνά της "κυβέρνησης" και να σπάνε ό,τι βρουν στο δρόμο τους και η αστυνομία να είναι "αστυνομία" κάνοντας κάποιες ..."προσαγωγές" δήθεν υπόπτων (όποιον τύχει να βρουν στο δρόμο) για να δικαιολογήσουν τη παρουσία (απουσία ) τους!
 Φυσικά, σαφώς εκτελούν εντολές! Δεν ξεχνάμε τον ...πρόεδρο της βουλής που είχε δώσει εντολή (!!!) να αφεθούν ελεύθεροι οι μεταφερόμενοι με περιπολικό στη ΓΑΔΑ συλληφθέντες του "ρουβικωνα"!Και καλά αυτός , αφού ενημερώθηκε από τους συντρόφους τους, έδωσε την εντολή αυτή- αν και δεν του έπεφτε λόγος ούτε είχε καμία αρμοδιότητα- ο βαθμοφόρος που μετέφερε την "εντολή" τι ρόλο έπαιζε; Το "σκυλάκι το κανίς"; 
Αξιωματικοί που δεν έχουν το σθένος να αρνηθούν να εκτελέσουν παράνομες εντολές δεν είναι αξιωματικοί ...
Ελπίζουμε η επόμενη κυβέρνηση να τους δώσει τα αναλογούντα..."εύσημα" και αν η ΕΛ.ΑΣ - και πάλι -όπως την κατάντησαν- δεν θα είναι σε θέση να επιβάλει τη τάξη να επανιδρύσουν τη Χωροφυλακή που ξέρει το "Φάρμακο" που χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.
Α. Αλεξανδρής