6.2.19

Η δημοσιογραφία νίκησε την πολιτική. Το (μεγάλο) ΟΧΙ του Γιώργου Αυτιά στον Κυριάκο Μητσοτάκη


Του Νίκου Φυλάγγελου

Το κόμμα της κοινωνίας επέλεξε ο Γιώργος Αυτιάς, που το βράδυ της Τρίτης είπε ένα μεγάλο και ηχηρό “ΟΧΙ” στον Κυριάκο Μητσοτάκη, απορρίπτοντας την πρόταση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, στη Σάμο ή τον Πειραιά.

Ο δημοφιλής δημοσιογράφος είδε το τελευταίο διάστημα το όνομά του να γίνεται και πάλι αντικείμενο σπέκουλας, αναφορικά με πιθανή εμπλοκή του στην πολιτική, καθώς ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φερόταν να επιθυμεί να τον εντάξει στο ευρωψηφοδέλτιο της γαλάζιας παράταξης.
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Αυτιά ξεκαθάρισε την κατάσταση. Ο πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε στον Γιώργο Αυτιά συμμετοχή στα ψηφοδέλτια… εντός συνόρων, υπό το βάρος της απόπειρας διαχείρισης εσωκομματικών ισορροπιών, με δεδομένο ότι, μια συμμετοχή του πετυχημένου δημοσιογράφου στο ευρωψηφοδέλτιο, θα άφηνε εκτός νυμφώνος γαλάζια στελέχη που προωθούν συγκεκριμένοι κύκλοι εντός της γαλάζιας “πολυκατοικίας”.
Ο Γιώργος Αυτιάς ωστόσο είχε πάρει την απόφαση να σταθεί και πάλι στο πλευρό της κοινωνίας, την οποία υπερασπίζεται με τις εκπομπές του εδώ και δεκαετίες. Και να συνεχίσει να δίνει στον ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου την προστιθέμενη αξία που επιτρέπει στον σταθμό να κυριαρχεί στο σημερινό τηλεοπτικό πεδίο.
Από την πρώτη στιγμή άλλωστε, ήταν προφανές ότι, το κοινωνικό προφίλ του Γιώργου Αυτιά και η υψηλή δημοφιλία του, προκαλούσε… άβολα συναισθήματα σε “αυλές” πέριξ της σημερινής ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, που υπερασπίζονται νεοφιλελεύθερες και κοινωνικά κυνικές ιδέες.
Επιλέγοντας τη σημερινή Νέα Δημοκρατία, ο Γιώργος Αυτιάς θα βρισκόταν σε αναντιστοιχία με σημαντικό μέρος της κοινωνίας, που μέσω της εκπομπής του εκφράζει διαρκή αγωνία για θέσεις και προτάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι οποιες κάθε άλλο παρά φιλολαϊκές μπορούν να χαρακτηριστούν.
Η επιλογή του Γιώργου Αυτιά ήταν περίπου αυτονόητη. Η δημοσιογραφία, ο ΣΚΑΪ, η κοινωνία, απέναντι στον κομματικό… ιδρυματισμό.
http://ysterografa.gr/