14.2.19

8 χρόνια κάθειρξη σε μάνα 13 παιδιών γιατί έγραψε λάθος το χρόνο αποφοίτησης από το Δημοτικό!

Σαφώς τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της χρήσεως πλαστού εγγράφου, διεπράχθησαν. Το γεγονός ότι έχει 13 παιδιά δεν αίρει το αξιόποινον, όμως, η ποινή δεν θα έπρεπε να είναι  ποινή καθείρξεως (κακούργημα) αλλά φυλακίσεως .
Α. Αλεξανδρής/Efenpress
Ακόμα μια ακόμα περίπτωση παρατυπίας που οδήγησε σε φυλάκιση μια μητέρας 13 παιδιών είχαμε στην Πρέβεζα.

Έγραψε ότι τελείωσε το δημοτικό το 1980 ενώ το σωστό είναι 1981. Την καταδίκασαν ερήμην σε 8 χρόνια κάθειρξης (!) για πλαστογραφία! Η γυναίκα ήθελε να εργαστεί ως "κατώτερο ή κατώτατο προσωπικό" στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Περιμένει με αγωνία την εκδίκαση της υπόθεσής της στο Εφετείο, τον Μάρτιο.
Μόλις λίγους μήνες μετά το σάλο για την υπόθεση της καθαρίστριας από το Βόλο, η ιστορία της ντροπής επαναλαμβάνεται. Εξαντλήθηκε η αυστηρότητα του νόμου σε μία γυναίκα που έχει… 13 παιδιά!
Ζει στην Πρέβεζα και είχε καταδικασθεί ερήμην σε κάθειρξη 8 χρόνων συνολικά για τα αδικήματα της «πλαστογραφίας με χρήση» και της «ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης με σκοπό το κέρδος»!
Το έγκλημα και «αμάρτημα» της κατηγορούμενης ήταν ότι η ίδια «πλαστογράφησε» το απολυτήριο δημοτικού και διόρθωσε τον χρόνο αποφοίτησης από το δημοτικό σχολείο, ισχυριζόμενη ότι τελείωσε το έτος 1980 και όχι το 1981 όπως ήταν το σωστό.
Έκανε αυτή την πράξη και προσκόμισε το συγκεκριμένο χαρτί για να καταλάβει θέση κατώτερου ή κατώτατου προσωπικού στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Σύμφωνα με το prevezatoday, προχώρησε στην πράξη αυτή μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει –στο μέτρο του δυνατού- την στοιχειώδη ευπρεπή διαβίωση των 13 παιδιών της, τα 5 από τα οποία είναι ανήλικα.
Δεν της έδωσαν αναβολή και την καταδίκασαν ερήμην
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ερημοδικία της και η απουσία της από το δικαστήριο του 1ου βαθμού δεν οφείλεται σε στρεψοδικία από την πλευρά της αλλά στο γεγονός ότι ζήτησε αναβολή λόγω του ότι πάσχει από την καρδία της και της έχει τοποθετηθεί «απινιδωτής» προσκομίζοντας μάλιστα ιατρική γνωμάτευση.
Όμως το αίτημα της για αναβολή δεν έγινε δεκτό και  δικάστηκε ερήμην.
Τώρα, οι ελπίδες της γυναίκας και την οικογένειάς της, είναι στραμμένες στην 5η Μαρτίου, ημέρα που εκδικάζεται στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Ιωαννίνων, η έφεση της μητέρας που κατάγεται από χωριό του νομού Πρέβεζας. Την υπόθεση στο Εφετείο έχει αναλάβει γνωστό και έμπειρο δικηγορικό γραφείο της πόλης…
pronews