4.2.19

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα: Θα έχει καταιγίδες για 12 συνεχόμενες ώρες και πλημμυρικά φαινόμενα

Ανησυχητικά έντονη θα είναι η κακοκαιρία που θα κτυπήσει την χώρα από το απόγευμα της Τρίτης αφού προβλέπεται να έχει 12ωρη διάρκεια συνεχών καταιγίδων.
Για 12ωρο «σφυροκόπημα» με καταιγίδες από το απόγευμα της Τρίτης που θα διαδεχθεί την αυξημένη συγκέντρωση σκόνης σήμερα, Δευτέρα, έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

«Από τις 6 το απόγευμα της Τρίτης μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης θα επηρεαστούν κυρίως οι περιοχές του νότιου Ιονίου, της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας - συμπεριλαμβανομένης της Αττικής - αλλά και των Κυκλάδων και στα Δωδεκάνησα» εξήγησε ο κ. Καλλιάνος.
Κατά τον ίδιο ενδέχεται να επηρεαστεί και η Έυβοια και η Θεσσαλία.
Ειδικά για την Αθήνα ο μετεωρολόγος διευκρίνισε ότι οι βροχές αναμένονται γύρω στις 10-11 το βράδυ της Τρίτης μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης.
«Πολύ φοβάμαι πλημμυρικά φαινόμενα. Ο όγκος νερού που θα πέσει σε αυτό το διάστημα θα είναι μεγάλος μολονότι έχουν ξανασυμβεί τέτοιες μεταβολές του καιρού» κατέληξε ο κ. Καλλιάνος.
Η αλλαγή του καιρού θα ακολουθήσει ένα 24ωρο με αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA) που θα προκαλέσει περιορισμένη ορατότητα σε πολλές περιοχές κυρίως τις νυχτερινές ώρες.περιλαμβάνει η κυβερνητική πρόταση.
pronews