22.1.19

Πώς διείσδυσαν αναρχικοί στο συλλαλητήριο της Κυριακής: Η ΕΛ.ΑΣ το γνώριζε εξ'αρχής

Όπως φαίνεται υπήρξε διείσδυση αναρχικών στο συλλαλητήριο της Κυριακής και γνώριζε η κρατική ασφάλεια για τις κινήσεις των αναρχικών που πραγματοποιούσαν αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια και σε ποιες ενέργειες προέβησαν

Όπως αναφέρει το bloko.gr ενημέρωση υπήρχε και αυτή διαβιβάστηκε σε ΓΑΔΑ και αρχηγείο και όλοι τελούσαν σε αναμονή εντολών.
Εντολές που δεν υπήρξαν ποτέ.
Ποιες ήταν αυτές οι πληροφορίες, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες και διασταυρωμένες πηγές ενημέρωσης; Ότι στα ψηλά κράσπεδα στη συμβολή της Πανεπιστημίου με την Βασ. Σοφίας, υπήρξε συγκεντρωμένη οργανωμένη ομάδα που βεβαιωμένα αποσπάστηκε από τα Προπύλαια, σύμφωνα με τις αναφορές των αρμόδιων αστυνομικών. 
Μάλιστα, προς επίρρωση, υπήρξαν τηλεφωνικές επικοινωνίες αξιωματικών οι συγγενείς των οποίων ήταν στο συλλαλητήριο και ανησύχησαν από τις οφθαλμοφανείς διαπιστώσεις. Αυτές οι επικοινωνίες έγιναν με εντεταλμένους αξιωματικούς της κρατικής, για να εισπράξουν την απάντηση, ότι γνωρίζουν, έχουν ενημερώσει και αναμένουν εντολές. Ας γίνουν άρσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών για την απόδειξη των ισχυρισμών.
Το bloko.gr ισχυρίζεται μάλιστα ότι γνωρίζει και με ποιον αξιωματικό έγινε η επικοινωνία. Δεν είναι γνωστό αν έχει γίνει καταγραφή περιεχομένου. Γνωρίζουμε όμως και την ώρα και το περιεχόμενο της.
Εντολές όμως δεν δόθηκαν. Γιατί άραγε; 
Ως παρατηρητές και καταγραφείς των αστυνομικών πρακτικών σχετικά με τις εφόδους προς τη Βουλή, γνωρίζουμε ότι και για να γίνουν συλλήψεις, αλλά και για να διευκρινιστεί η ταυτότητα και ότι κρύβεται πίσω από αυτή των βανδάλων- τυμβορύχων του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη ή όσων επιχειρούν εφόδους από την είσοδο που βρίσκεται το άγαλμα Βενιζέλου, έχει προταθεί και υιοθετηθεί ενίοτε ένα τέχνασμα.
Προσποίηση υποχώρησης, περικύκλωση των εισβολέων και συλλήψεις. Τόσο απλά. Γιατί δεν τον έκαναν; Μήπως δεν βόλευε;
pronews