16.1.19

Πτώση διθέσιου αεροπλάνου στο Μεσολόγγι - Αναζητούνται οι επιβαίνοντες- Οι πρώτες εικόνες

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μεσολόγγι, μετά την ενημέρωση για πτώση αεροπλάνου στην περιοχή και συγκεκριμένα στο Κρυονέρι, όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για ένα διθέσιο αεροσκάφος, το οποίο κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή. 

Την πληροφορία για την πτώση του αεροσκάφους μετέφεραν στις Αρχές αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι είδαν το αεροπλάνο να διαγράφει καθοδική πορεία και να προσκρούει στην επιφάνεια του νερού.
Μεγάλη κινητοποίηση παρατηρείται την τελευταία ώρα στη θαλάσσια περιοχή 1,5 χιλιόμετρο ανοιχτά του Κρυονερίου, του δήμου Ναυπακτίας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν ίχνη του αεροσκάφους που νωρίτερα κατέπεσε στο σημείο. 
Πληροφορίες που μεταφέρει το τοπικό aixmi-news, αναφέρουν πως κατά την επιχείρηση αναζήτησης και διάσωσης του Λιμενικού και του Στρατού εντοπίστηκε κηλίδα από τα καύσιμα του διθέσιου αεροσκάφους. 
Οι έρευνες, τα τελευταία λεπτά, εστιάζονται αποκλειστικά στο συγκεκριμένο σημείο, με δύτες του Λιμενικού να ετοιμάζονται για κατάδυση. 
Το «θρίλερ» ξεκίνησε λίγο πριν τις 13.00, σήμερα, το μεσημέρι, όταν ένας ψαράς κάλεσε το Λιμενικό υποστηρίζοντας ότι είδε ένα μικρό αεροσκάφος να λαμβάνει καθοδική πορεία και να προσκρούει στη θάλασσα. 
Εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος είπε, νωρίτερα, ότι ο πολίτης που τούς ειδοποίησε «μας καθοδήγησε στη θαλάσσια περιοχή Κρυονερίου – Μεσολογγίου», σημειώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν πέντε σκάφη του Λιμενικού μαζί με δυο αλιευτικά. 
Στην ομάδα ερευνών, σύντομα, εντάχθηκαν ελικόπτερα, καθώς και άλλα σκάφη ιδιωτών και αλιέων. 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το μικρό αεροσκάφος πραγματοποιούσε πτήση από την Αερολέσχη Μεσολογγίου προς την Πάτρα. 
Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν πέραν του πιλότου επέβαινε και δεύτερο άτομο στο αεροσκάφος. 
Η επιχείρηση των διασωστών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ ιδιώτες συγκεντρώνονται στην ακτογραμμή για να συνδράμουν και να παρακολουθήσουν τις έρευνες. 
Πέραν του Λιμενικού, στην περιοχή σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, ιδιώτες και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. 
Το αεροσκάφος φέρεται να ανήκει στην Αερολέσχη Μεσολογγίου και πραγματοποιούσε πτήση την πτήση Πάτρα - Μεσολόγγι. 
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η τελευταία επαφή με τον πιλότο έγινε στις 12:29.
Όπως αναφέρει το patrastimes, το πρώτο ασθενοφόρο που πλησίαζε στο σημείο που έπεσε το αεροσκάφος, κόλλησε στην άμμο και τα νερά, και  αυτή την ώρα σπεύδει η Πυροσβεστική για να το τραβήξει και να το ξεκολλήσει.
pronews